Ingezonden persbericht


Marktplaats verbreedt aanbod autorubriek

Marktplaats en RDC Datacentrum sluiten overeenkomst Occasion Beheer Systeem

Emmeloord, 22 december 2005 - Marktplaats.nl en RDC Datacentrum hebben een overeenkomst gesloten om het Occasion Beheer Systeem (OBS) van RDC Datacentrum te koppelen aan Marktplaats.nl. Vanaf 22 december kunnen alle 4000 autobedrijven die gebruik maken van OBS, occasions automatisch op Marktplaats.nl plaatsen. Alle aan het kenteken gebonden gegevens, zoals het merk van de auto, het model en het bouwjaar, en de adresgegevens van het autobedrijf worden automatisch in de advertentie opgenomen. Daarnaast kunnen onder meer merkgarantie, foto's en accessoires toegevoegd worden.

"De autorubriek is een van de populairste advertentiecategorieën op Marktplaats.nl", vertelt Oscar Diele, Algemeen Directeur Marktplaats.nl. "Op dit moment staan er ruim 60.000 auto's te koop op Marktplaats. Wij verwachten dat door de samenwerking met RDC Datacentrum het aanbod auto's op de Marktplaats nog aantrekkelijker wordt voor onze gebruikers."

Over Marktplaats.nl

Marktplaats.nl, opgericht in 1999, was in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is Marktplaats.nl uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine bedrijven. Per dag komen er meer dan 75.000 nieuwe advertenties op de site bij van kleding en verzamelobjecten tot auto's en huisraad. De onderneming maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay. Marktplaats is gevestigd in Emmeloord. Kijk voor meer informatie op: www.marktplaats.nl.

###



Ingezonden persbericht