Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

22 december 2005

Ermelo - Automobilisten gewond

Een 33-jarige automobilist uit Nijkerk verleende geen voorrang aan een 21-jarige automobilist uit Ermelo. Het ongeval gebeurde op woensdag (21/12) rond 22.30 uur op de kruising van de Hamburgerweg en de Dirk Staalweg. Beide automobilisten raakten gewond aan respectievelijk hoofd en ribben. Ze werden voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto's raakten zodanig beschadigd, dat ze moesten worden weggesleept.

Harderwijk - Diefstal vanaf bouwplaats

In de nacht van dinsdag op woensdag (20/21-12) werd er vanaf een bouwplaats aan het Kruithuis bouwmateriaal uit een in aanbouw zijnde school ontvreemd. Er werd voor circa E 750,- aan koperen leidingen en stroomkabel meegenomen. Het materiaal was al geïnstalleerd, dus de installateurs kunnen weer opnieuw beginnen..

Harderwijk - Aanhouding bij vechtpartij De politie heeft op woensdagavond (21/12) een 17-jarige Harderwijker aangehouden ivm een vechtpartij rond de Markt. Om 20.00 uur ontstond er onenigheid tussen twee groepen jongeren waarna uiteindelijk de Harderwijker een 20-jarige man uit Ermelo begon te slaan. Na ingrijpen van de politie keerde de rust weer. De verdachte wordt doorverwezen naar het preventieproject LINK, waar een passende maatregel zal worden opgelegd.

Nunspeet - Controle verlichting schooljeugd

De politie heeft op woensdagmorgen (21/12) de fietsverlichting van de schoolgaande jeugd gecontroleerd. Aan 13 personen werd een boete uitgereikt. De controle werd gehouden op de Elburgerweg thv de Bovenweg. Om het aantal letselongevallen te verkleinen voert de politie deze controles in de wintermaanden regelmatig uit.

Putten - Bestuurster brommobiel gewond

Een 79-jarige bestuurster van een brommobiel uit Putten raakte op woensdag (21/12) rond 14.45 uur gewond bij een kop-staartbotsing op de Oude Rijksweg. Ze kon haar voertuig niet op tijd tot stilstand brengen en botste tegen de auto voor haar, bestuurd door een 50-jarige vrouw uit Leusden. De brommobiel schoot vervolgens naar de linkerweghelft en kwam in botsing met een tegenligger, een 58-jarige automobilist uit Rhenen. De auto uit Leusden was ondertussen doorgegleden tegen de auto voor haar, bestuurd door een 63-jarige man uit Ermelo. De bestuurster van de brommobiel liep een hoofdwond op en heeft zich onder behandeling van de huisarts gesteld. Haar voertuig werd total loss weggesleept. Van de overige voertuigen bleken er twee schade te hebben opgelopen. Een inzittende van een auto klaagde over nekpijn en zou zich melden bij de huisarts als de klachten bleven aanhouden.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 ---- --