Politie Gelderland-Zuid

Vrouw beroofd van tas

Nijmegen, 22-12-2005 o Een 34-jarige Nijmeegse heeft dinsdag 20 december aangifte gedaan van beroving van haar tas. Dat gebeurde maandagavond rond 23.00 uur in de Kloosterstraat. Een man die de wandelende vrouw al een tijdje volgde probeerde de tas van de vrouw af te pakken.

Toen de vrouw in de gaten kreeg dat het de man om haar tas begonnen was, begon zij te gillen. De man probeerde haar dat te beletten en werkte haar naar de grond. Ondertussen bleef de vrouw haar tas vasthouden. Nadat de man haar in haar gezicht had geschopt liet zij haar tas los. Het slachtoffer zag dat de man wegrende in de richting van de Hezelstraat. Even later werd de gestolen tas door een getuige teruggevonden op de Pijkestraat. Uit haar tas was haar portemonnee gestolen. Daarin zaten verschillende bankpasjes en enkele tientallen euros.

De vrouw raakte licht gewond.

Signalement
De dader is een Nederlands sprekende blanke man van ongeveer 1,75 meter. Hij is ongeveer 20 jaar en heeft een wat gedrongen postuur. Hij heeft donkerblond haar en droeg een donkerblauwe jas met een capuchon. De capuchon had een opvallende bontkraag. Voorts droeg hij een blauwe spijkerbroek en sportschoenen.

De politie zoekt deze man.

Mocht u over informatie beschikken wie deze man zou kunnen zijn en wilt u ons verder helpen bij ons onderzoek, bel dan met 0900-8844. Wilt u ons wel helpen, maar anoniem blijven, bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000