Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom donderdag 22 december

BERGEN OP ZOOM, 22 december 2005

Rijden onder invloed

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op donderdag 22 december omstreeks 02.00 uur een 48-jarige man uit Bergen op Zoom aan voor rijden onder invloed. De politie controleerde de automobilist op de Van der Rijtstraat. Uit een blaastest bleek dat hij teveel gedronken had. De man moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 675 ug/l. De verdachte kreeg een rijverbod van 15 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Er zal proces-verbaal tegen hem worden opgemaakt.

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op 22 december om 02.15 uur een 35-jarige man uit Bergen op Zoom aan. Politiemensen hielden de automobilist staande aan de Rooseveltlaan en namen hem een blaastest af. Hieruit bleek dat hij teveel gedronken had. Op het politiebureau werd de Bergenaar een ademanalyse afgenomen. De uitslag hiervan was 420 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 4 uur en een bekeuring.

Politie houdt jongens aan voor brandstichting

HALSTEREN: De politie hield op donderdag 22 december op de Steenbergseweg twee jongens aan. De twee 13-jarigen uit Sint Annaland probeerden een afvalbak in brand te steken. Voor de afvalbak vlam vatte hielden politiemensen het tweetal aan. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Hierna zijn ze in vrijheid gesteld. Wat de straf van het tweetal zal zijn zal later worden vastgesteld.

Hennepkwekerij

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft een 32-jarige vrouw uit Bergen op Zoom verhoord in verband met een hennepkwekerij in een schuur aan de Lepelaar. In deze schuur zijn 50 hennepplanten en kweekapparatuur gevonden. De hennepkwekerij is geruimd en de spullen zijn in beslag genomen.

Politie neemt aangifte op van bedrijfsinbraak

OUD GASTEL: Op donderdagochtend is er ingebroken in een bedrijf aan de Standerdmolen. Om 01.30 uur kreeg de politie melding van inbraak van de alarmcentrale. Van het betreffende bedrijf hebben de daders aan de voorkant ruiten vernield en 2 flatscreens en een computer weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde.

Meisje aangehouden voor winkeldiefstal

OUDENBOSCH: Op woensdagmiddag 21 december hield personeel van een winkel aan het Oost-Vaardeke een 12-jarige meisje aan voor winkeldiefstal. Het meisje had geprobeerd de winkel te verlaten zonder enkele levensmiddelen af te rekenen. Winkelpersoneel hield haar aan en belde de politie. Deze brachten het meisje over naar het politiebureau voor verhoor. Ze is met een winkelverbod en een HALT-verwijzing in vrijheid gesteld.

Autodiefstal

HOOGERHEIDE: Op woensdag 21 december is tussen 18.15 uur en 19.45 uur een auto gestolen aan de Sportlaan. Vanaf een parkplaats is de grijze Saab cabriolet met kenteken 63-NN-VL weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal en heeft de auto internationaal als gestolen gesignaleerd.

Bedrijfsinbraak

ROOSENDAAL: Op woensdag 21 december is er om 22.20 uur ingebroken in een bedrijf aan de Nucleonweg. De daders vernielden een ruit en doorzochten het pand. Voor zover bekend is er niets weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak.

Politie houdt twee mannen aan in bezit van softdrugs

ROOSENDAAL: De politie controleerde op woensdagmiddag 21 december een auto op de oprit van de A58. In de auto bleek 16 gram hennep en hasj te liggen. De twee inzittenden, een 30-jarige man en een 31-jarige man, beiden uit België, zijn aangehouden. De 30-jarige man bleek nog een openstaande boete te hebben. Na verhoor kregen de verdachten allebei een bekeuring van 100,-. Na betaling zijn ze in vrijheid gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg