Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

22 december 2005

Apeldoorn - Bromfietser rijdt scootmobiel aan

Een onbekende bromfietser heeft woensdagmorgen (21/12) op de Korenstraat een 72-jarige bestuurder van een scootmobiel uit Apeldoorn aangereden. De Apeldoorner reed in het voetgangersgebied toen hij rond 10.15 uur door de onbekende bromfietser werd aangereden. De bromfietser stopte even maar reed vervolgens snel door. Het was dit jaar voor de tweede keer, dat de Apeldoorner is zijn scootmobiel was aangereden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Apeldoorn - Snorfietsster gewond door aanrijding

Een 58-jarige Apeldoornse snorfietsster raakte woensdagmorgen (21/12) op de Aluminiumweg gewond door aanrijding met een 45-jarige automobilist uit Apeldoorn. De vrouw reed over het fietspad en kreeg rond 08.35 uur geen voorrang van haar plaatsgenoot die bij het afslaan haar over het hoofd zag. De vrouw klaagde over pijn aan haar ribben en werd per ambulance naar het Lukasziekenhuis vervoerd. Beide voertuigen liepen geen schade op.

Apeldoorn - Meisje aan voet gewond

Een 8-jarig Apeldoorns meisje raakte woensdagmiddag (21/12) op het Lansiersveld aan haar voet gewond door aanrijding met een 26-jarige automobilist uit Apeldoorn. Het meisje stapte rond 12.50 uur uit een bus en stak direct over. Haar plaatsgenoot haalde op dat moment de bus in en zag haar over het hoofd. De auto reed over haar voet en een ambulance vervoerde haar naar het Lukasziekenhuis.

Apeldoorn - Automobilisten onder invloed

De politie heeft woensdagavond (21/12) op de Matenpoort een 47-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man rond 21.40 uur en constateerde dat hij te veel alcohol gedronken had. De man blies op het politiebureau een promillage van 0,9. Een 46-jarige plaatsgenoot blies een promillage van 0,7. De politie controleerde hem donderdagmorgen vroeg rond 01.05 uur op de Arnhemseweg. De politie maakte in beide gevallen proces-verbaal op.

Apeldoorn - Diefstal uit in aanbouw zijnde woning

Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag (21/12) uit een in aanbouw zijnde woning aan De Wintereik een verwarmingsketel gestolen. De daders kwamen via een dakraam de woning binnen en demonteerden de reeds in werking zijnde ketel. Het gaat om een Vailliant met een waarde van circa 1.400 euro. De politie stelt een onderzoek in.

Apeldoorn - Dieven gooien buit in sloot

Dieven hebben in de nacht van dinsdag op woensdag (21/12) in een woning aan De Heze enkele goederen ontvreemd en vervolgens in een sloot gegooid. De dieven namen onder anderen een sporttas en geld mee. De daders zijn mogelijk gestoord door een bewoner die zijn hond uitliet. Hij trof de goederen in een sloot aan. Uit een portemonnee is een hoeveelheid buitenlands geld verdwenen.

Apeldoorn - Veelpleger aangehouden

De politie heeft woensdagavond (21/12) in een winkel aan de Hoofdstraat een 38-jarige Apeldoornse winkeldief aangehouden. De man staat als nummer één op de zogeheten veelplegerslijst. Hij had rond 20.55 uur een paar damesschoenen gestolen. De man was net zes weken vrij en zit nu weer opgesloten in een politiecel.

Apeldoorn - Vrouw van portemonnee bestolen

Onbekenden hebben woensdagavond op het NS-station van een 54-jarige Apeldoornse vrouw haar portemonnee gestolen. De vrouw stapte rond 19.00 uur in een trein en had haar portemonnee in een tas op haar rug. Vermoedelijk is de vrouw door twee personen afgeleid terwijl een derde haar portemonnee met pinpas uit haar tas haalt. Later bleek er een aanzienlijk bedrag gepind te zijn. De vrouw deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --