Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Persbericht, 22 december 2005
Dit is een gezamenlijk persbericht van NWO en NIOZ.

Nieuw bestuur Koninklijk NIOZ geïnstalleerd

Het Koninklijk Nederlands instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) op Texel heeft een nieuw bestuur. De drie leden werden vandaag op Texel aan alle medewerkers voorgesteld door prof. dr. Peter Nijkamp, voorzitter van het algemeen bestuur van de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), waaronder het NIOZ als wetenschappelijk instituut voor zeeonderzoek ressorteert.

Het nieuwe bestuur bestaat uit prof. dr. ir. P. (Pier) Vellinga, hoogleraar Milieuwetenschappen en veranderende Aardsystemen aan de Vrije Universiteit (voorzitter), prof. dr. E.A. (Eduard) Koster, emeritus hoogleraar fysische geografie aan de Universiteit Utrecht en prof. dr. J. (Jack) Middelburg, werkzaam bij het Centrum voor Estuariene en Mariene Ecologie van het NIOO-KNAW in Yerseke en tevens hoogleraar biogeochemie aan de Universiteit Utrecht. Middelburg had ook zitting in het vorige NIOZ bestuur. De eerste taak van het nieuwe bestuur is om een directeur te vinden die de taken van de huidige tweehoofdige interim-directie t.z.t. zal overnemen.

Tegelijkertijd vindt er een wijziging plaats in de structuur van de huidige interim-directie: de directeur organisatie en planning van NWO, dr. ir. Bert Geerken, functioneert sinds 15 december als part-time zakelijk directeur. prof. dr. Johan Meulenkamp blijft wetenschappelijk directeur. Ir. Jan Smit zal zich gaan bezighouden met speciale projecten.

Met deze bestuurlijke wijzigingen ziet het NIOZ de toekomst voor het zeeonderzoek vol vertrouwen tegemoet, wat nog wordt versterkt door de NWO-Vici-subsidie die enkele dagen geleden door NIOZ onderzoeker dr. Stefan Schouten werd binnengehaald.


---
Noot voor de redactie,

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek