Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 22 december

Alkmaar, 22-12-2005

Gewapende overval opgelost: twee aanhoudingen

Heerhugowaard, donderdag 22 december 2005

In verband met een gewapende overval bij een pinautomaat kon de politie in Heerhugowaard twee jongens van 16 en 17 jaar en afkomstig uit Heerhugowaard worden aangehouden. Beide jongens zitten nog vast.

Het incident vond plaats op zondag 22 mei. Toen werd een 17-jarige jongen uit Nieuwe Niedorp beroofd bij een pinautomaat aan de Bickerstraat-Raadhuisplein in Heerhugowaard. Terwijl het slachtoffer geld stond te pinnen kwamen er twee jongens bij hem staan. Onder bedreiging met vuurwapens moest hij zijn pinpas en pincode afgeven. De overvallers pinden vervolgens een bedrag.

De zaak kwam aan het rollen toen begin september de 17-jarige jongen op basis van binnengekomen informatie kon worden aangehouden in verband met diefstal of heling van een videocamera. Tijdens dit onderzoek kwam informatie naar voren die wees op de betrokkenheid van de verdachte bij de overval bij het pinapparaat.

Op 7 december werd de 16-jarige verdachte aangehouden, gevolgd door een nieuwe aanhouding van de 17-jarige verdachte op 20 december. Beide verdachte zitten nog vast. De gebruikte vuurwapens bleken overigens speelgoedpistolen te zijn. Deze wapens vallen wel onder de werkingssfeer van de Wapenwetgeving omdat zij teveel op echter vuurwapens lijken.

Verkeerscontroles

Alkmaar, woensdag 21 december 2005

Op woensdagmiddag werd een snelheidscontrole gehouden op de Heilooer Tolweg in Alkmaar. Van de 1160 passanten reden er 114 sneller dan de toegestane 70 km per uur. Hiermee kwam het overtredingspercentage op bijna 10 %. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd.

Den Helder, woensdag 21 december 2005

Op woensdagmiddag werd een snelheidscontrole gehouden op de Binnenhaven in Den Helder. Van de 1740 passanten reden er 176 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hiermee kwam het overtredingspercentage op ruim 10 %. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd.

Wognum, donderdag 22 december 2005

Op donderdagmorgen werd een verlichtingscontrole gehouden op de Nieuweweg in Wognum. De controle was voornamelijk gericht op schoolgaande jeugd. In Wognum worden regelmatig dergelijke controles gehouden. Juist in het landelijke gebied is goede fietsverlichting van groot belang omdat de kinderen vaak hele stukken langs onverlichte of slecht verlichte wegen moeten fietsen. Bij deze controle kregen 8 fietsers een bekeuring. Opvallend is dat de meeste schoolkinderen inmiddels goed werkende verlichting op hun fiets hebben.

Aanrijding met letsel

Alkmaar, woensdag 21 december 2005

Op woensdagmiddag omstreeks 17.30 uur raakte een 13-jarige jongen uit Alkmaar gewond bij een aanrijding op de kruising Laan van Darmstadt-Laan van Troyes in Alkmaar. De jongen fietste over de Laan van Troyes en stak genoemde kruising over. Vermoedelijk reed hij daarbij door rood licht. Over de Laan van Darmstadt kwam op dat moment een personenauto aanrijden, bestuurd door een 44-jarige Alkmaarder. De bestuurder van de auto reed vermoedelijk door groen licht. Op de kruising ontstond een aanrijding waarbij de fietser verwondingen aan zijn hoofd opliep. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.

Alcoholcontrole

Den Helder, donderdag 22 december 2005

Op donderdagmorgen omstreeks 00.05 uur werd een 40-jarig4e man uit Den Helder in een personenauto gecontroleerd op de Weststraat in zij woonplaats. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 600 ug/l. Dat is bijna drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. De man liep tegen de lamp bij een routinecontrole

Den Helder, donderdag 22 december 2005

Op donderdagmorgen omstreeks 04.30 uur reed een 17-jarige jongen uit Anna Paulowna op een bromfiets over de Doggersvaart in Den Helder. De jongen blies tijdens een controle 630 ug/l. Dat is bijna drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht).

Honden bijten schapen dood

Den Burg, woensdag 21 december 2005
Op woensdagmorgen ontdekten twee veehouders dat een honden tussen hun schapen hadden gezeten aan de Kadijksweg in Den Burg. In totaal lagen er zeven dode en twee gewonde schapen. Het incident moet plaats hebben gevonden tussen dinsdagmiddag 18.00 uur en woensdagmorgen 08.00 uur. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Den Burg, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Laatst gewijzigd 22-12-2005 14:42 | © Politie Noord-Holland Noord |