Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

22. december 2005

Silvolde - Automobilist rijdt door na aanrijding

Een nog onbekende automobilist is woensdagmiddag (21/12) op de parkeerplaats aan de Terborgseweg/Bosstraat/Zaagpad weggereden na de auto van een 30-jarige vrouw uit Dinxperlo aangereden te hebben. De vrouw was bij een bank geweest en zag rond 13.25 dat de bestuurder van een groene Mazda haar auto had aangereden en vervolgens was doorgereden. De politie gaat aan de hand van het opgegeven kenteken op zoek naar de bestuurder.

's-Heerenberg - Schade na aanrijding op parkeerplaats De auto van een 34-jarige man uit 's-Heerenberg heeft woensdagavond (21/12) op de parkeerplaats bij de Villersgenske/Stokkumseweg/Slotlaan schade opgelopen door een aanrijding met een nog onbekende automobilist. De man kwam rond 19.15 uur bij zijn auto en twee getuigen vertelden, dat zijn auto was aangereden door een oudere automobilist. De bestuurder reed vervolgens door. De politie gaat op zoek naar deze bestuurder. De schade aan de auto van de 34-jarige man bedraagt volgens de garage circa 600 euro.

's-Heerenberg - Automobilist onder invloed De politie heeft woensdagavond (21/12) op de Groenestraat een 72-jarige automobilist uit 's-Heerenberg aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man rond 19.45 uur en constateerde dat hij te veel alcohol gedronken had. De man blies op het politiebureau een promillage van 1,2. De politie maakte proces-verbaal op.

Winterswijk - Diefstal uit woning

Onbekenden hebben woensdagavond (21/12) ingebroken in een woning aan De Eelinkes. De dieven braken een deur open en namen diverse goederen mee als een geldkistje en een camera. De politie stelt een onderzoek in.

Winterswijk - Aangehouden voor winkeldiefstal

De politie heeft woensdagmorgen (21/12) in een winkel aan De Weurden een 78-jarige vrouw uit Winterswijk aangehouden. Zij had rond 11.45 uur een pakje roomboter gestolen. Personeel van een winkel aan het Handelscentrum betrapte rond 15.00 uur een 45-jarige plaatsgenoot op het stelen van speculaas en een flesje parfum. De politie verhoorde beide winkeldieven en zond hen na verhoor heen. Over de strafhandeling wordt contact gelegd met het Openbaar Ministerie in Zutphen.

Doetinchem - Deur politiecel beschadigd

Een 40-jarige man uit Doetinchem heeft in de nacht van dinsdag op woensdag (21/12) de deur van een politiecel van het politiebureau beschadigd. De man bekraste de deur met een ring. De schade bedraagt ongeveer 300 euro. De politie maakte proces-verbaal op.

Westendorp - Schoorsteenbrand in woning

In een woning aan de Doetinchemseweg brak woensdagmiddag (21/12) brand in een schoorsteen uit. De 43-jarige moeder en haar dochter zaten in de woonkamer toen buren rond 16.40 uur hen waarschuwden dat er vlammen uit de schoorsteen kwamen. De brandweer had het vuur snel onder controle.

Doetinchem - Man heeft nog celstraf tegoed

De politie heeft woensdagmorgen in zijn woning in Doetinchem een 21-jarige inwoner van Doetinchem aangehouden die nog celstraf tegoed had. De politie hield de man rond 10.30 uur aan en bracht hem over naar het politiebureau. De komende drie maanden zorgt de staat voor zijn huisvesting.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --