Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 22 december 2005

Fietser gewond bij verkeersongeval

BAVEL: Aan de Lange Bunder is woensdagavond een 18-jarige inwoner van Breda gewond geraakt. Rond 20:10 uur reed een 22-jarige automobilist uit Breda over de Lange Bunder, komende uit de richting van Claudius Prinsenlaan. Bij de kruising verleende de 18-jarige fietser geen voorrang aan de automobilist. Hij werd aangereden en kwam ten val. Met rugklachten is hij per ambulance overgebracht naar het Amphiaziekenhuis. Een arts stelde daar vast dat hij kneuzingen haf opgelopen.

Man aangehouden na bedreiging

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag een 44-jarige inwoner van Breda aangehouden. Hij wordt verdacht van bedreiging van een medewerker van het opvangtehuis t IJ. De man is in verband met zijn gedrag niet meer welkom in het tehuis en was s ochtends ook al aangehouden voor het zelfde feit. Na verhoor werd hij heengezonden. Rond 15:30 uur kreeg de politie opnieuw een melding dat de man voor de nodige onrust zorgde bij de hulpverlenende instantie en wederom bedreigingen had geuit. De Bredanaar is in verzekering gesteld. Van de beveiligingsbeambte is voor de tweede keer die dag aangifte opgenomen.

Man aangehouden wegens diefstal en mishandeling

BREDA: Op woensdagmiddag zag personeel van een winkel aan de Lunetstraat hoe een man een paar schoenen meenam zonder af te rekenen. Toen de man de winkel verliet sprak een beveiligingsbeambte hem aan. De schoenen zijn terug genomen en de beveiligingsbeambte wilde de man aanhouden. De dief ging er echter vandoor. Op de tramsingel gooide hij een fiets naar zijn achtervolger, waardoor deze een beenwond opliep. Op de tramsingel wist de beveiliger samen met een getuige de dief alsnog aan te houden. De 29-jarige man uit Breda is overgebracht naar het politiebureau. Hier is hij verhoord en in verzekering gesteld. Van de beveiliger is aangifte opgenomen.

Politie houdt man aan na éénzijdig ongeval

TETERINGEN: De politie kreeg op donderdag 22 december even na 02.00 uur melding van een ongeval aan de Oosterhoutseweg. Een automobilist was hier met zijn auto tegen een verkeersbord gereden en vervolgens over de kop geslagen. De bestuurder ging er na de aanrijding te voet vandoor. De politie kwam ter plaatse en ging op zoek naar de man. Hij is in de omgeving aangetroffen. De politie hield de man aan en zag dat hij enkele verwondingen op het lichaam had. De GGD is in kennis gesteld en de verdachte is per ambulance naar het Amphia ziekenhuis Molengracht vervoerd, waar hij is behandeld aan zijn verwondingen. Vermoedelijk was de 30-jarige man uit Raamsdonksveer ten tijde van het ongeval onder invloed van alcohol. Een bloedproef zal hier uitsluitsel over moeten geven.

Bredanaar aangehouden voor uitzitten straf

ETTEN-LEUR: Aan de Laakseweg heeft de politie woensdag een 32-jarige inwoner van Breda aangehouden. Na een melding over een probleem in een woning troffen agenten de man aan. Bij naamscontrole bleek hij nog een gevangenisstraf van 37 dagen open te hebben staan. Hij is ingesloten om de straf te ondergaan.

Auteur: Henk Snepvangers