Politie Drenthe

donderdagmiddag

Assen, 22-12-2005

Man aangehouden na bedreigingen en vernieling

HOOGEVEEN - De politie hield donderdagmorgen op het Raadhuisplein in Hoogeveen een 32 jr. man uit die plaats aan. De man had kort daarvoor in het gemeentehuis wethouder Van der Zwaag en een medewerker van de gemeente Hoogeveen bedreigd. Ook pleegde hij een aantal vernielingen. Tijdens een gesprek met de wethouder werd de man steeds agressiever wat uiteindelijk resulteerde in bedreigingen en vernielingen. De verdachte is voor verhoor ingesloten op het politiebureau. De wethouder en de medewerker van de gemeente hebben aangifte van bedreiging gedaan. Ook deed de gemeente aangifte van vernieling. (05-210731)

Inbreker steelt kettingzaag

PEIZE - Een 33 jarige bewoner van de Groningerweg in Peize heeft bij de politie aangifte gedaan van de diefstal van 2 slijptollen en een kettingzaag. De goederen lagen in de baander van de boerderij. Om binnen te komen is aan de achterkant een deur opengebroken. 05210754.

Aanhangwagen en trilplaat gestolen

DIEVERBRUG - Een 41 jarige inwoner van Dieverbrug mist sinds woensdagmiddag een aanhangwagen met daarop een trilplaat. De aanhangwagen stond op het terrein naast de woning. De gezamenlijke waarde ligt volgens de aangever op zo'n 3000 euro. 05210707

Politie stuurt vernielers naar HALT

EMMEN - De politie heeft twee jongens van 14 en 15 jaar uit Emmen en Valthermond doorgestuurd naar bureau HALT voor het ondergaan van een alternatieve straf. Het tweetal was aan de Boskamp in Emmen door controleurs van de Stichting Veiligheid betrapt op het met vuurwerk opblazen van postbussen.

Een van de moeders heeft ze van het politiebureau opgehaald. 05210758.

Kerstverlichting gestolen

VLEDDER - Twee families aan de Prinses Beatrixstraat en de Scheperskamp in Vledder zijn gedupeerd door de diefstal van kerstverlichting uit hun tuin. Beide benadeelden hebben aangifte gedaan bij de politie.

Aan de Beatrixstraat hebben onbekenden een "rendier" gestolen en uit de tuin van de mensen aan de Scheperskamp verdween een complete arrenslee met kerstman, getrokken door een rendier. 05210787

Bert Visser (0651 611629).

Collega Dirk Neef (0651 557950)neemt vanaf donderdagmiddag 16.30 uur het voorlichtingspiket opver.