Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 22 december 2005

Vrouw betrapt bij diefstal van schoenen

TILBURG Gisteravond om kwart voor zeven hebben agenten in een schoenenzaak aan de aan de Heuvel in Tilburg een 35-jarige vrouw uit deze stad aangehouden. De vrouw probeerde op wel heel slinkse wijze een paar schoenen te stelen, maar werd hierbij betrapt. In de winkel paste zij een paar schoenen ter waarde van bijna 45 euro. Haar oude schoenen deed de vrouw in haar tas en quasi nonchalant probeerde ze op de nieuwe schoenen de winkel uit te lopen. Winkelpersoneel had de vrouw door en leverde haar aan de politie over. Na het politieonderzoek is de vrouw met een geldboete van 125 euro weer in vrijheid gesteld.

Student gedupeerd door diefstal

TILBURG Een 21-jarige student die aan de Nijverstraat in Tilburg een kamer heeft werd dinsdagmiddag bestolen van zijn laptop en DVD-speler. Vermoedelijk zijn de dieven de studentenkamer binnengekomen met een valse sleutel omdat de bewoner zijn sleutels verloren was. De politie heeft van het slachtoffer een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Man uit Tilburg 27 dagen de cel in

TILBURG Een 49-jarige man uit Tilburg is gisteravond om zeven uur aangehouden aan de Reitse Hoevenstraat in Tilburg. De man stond nog gesignaleerd om 27 dagen hechtenis te ondergaan. Hij is ingesloten.

7 bekeuringen in Oisterwijk

OISTERWIJK De politie in Oisterwijk heeft gisteravond een verlichtingscontrole gehouden op de Baerdijk, de Spoorlaan en de Zoom. Deze controle leverde 7 bekeuringen op voor fietsers die hun verlichting niet in orde hadden.

79-jarige vrouw van haar tas beroofd

TILBURG Gisteravond rond zeven uur is op de Conservatoriumlaan in Tilburg een 79-jarige vrouw van haar handtas beroofd. De vrouw, die aan de Vijverlaan een kerstviering had bijgewoond liep over de Conservatoriumlaan in de richting van haar woning. Onder het viaduct bij Station Tilburg West werd de tas van de vrouw, die ze uit veiligheidsoverwegingen onder haar jas had verstopt, door een nog onbekende jongen op een bromfiets gestolen. Hierna maakte de straatrover zich op zijn bromfiets uit de voeten. In de tas zaten onder andere een portemonnee met 50 euro, een bankpas en een identiteitsbewijs. De politie heeft van de vrouw een aangifte opgenomen en stelt een onderzoek in. De vrouw raakte niet gewond, maar was wel erg onder de indruk van wat haar overkwam.

70-jarige vrouw slachtoffer van straatroof

TILBURG Een 70-jarige vrouw uit Tilburg is gisteravond tussen kwart over tien en halfelf op het Mozartpad in Tilburg van haar tas beroofd. De beroving werd gepleegd door nog twee onbekende straatrovers die op een bromfiets reden. De vrouw fietste met haar tas aan het stuur over het Mozartpad. Zij krijgt van de straatrovers een duw en valt hierdoor. Het slachtoffer loopt hierbij schaafwonden op. In de tas van de vrouw zitten onder andere enkele creditcards en een portemonnee met ongeveer 45 euro. De politie heeft gisteravond van de vrouw een uitgebreide aangifte opgenomen en stelt een onderzoek in.

Inbrekers halen DVD-speler en DVDs weg

TILBURG Gisteravond tussen zes uur en halfelf werd er aan de Hoefakkerstraat in Tilburg ingebroken in de kamer van een 25-jarige Tilburger. De inbrekers zijn aan de haal gegaan met een DVD-speler en 20 DVDs. Hoe de inbrekers de kamer van het slachtoffer zijn binnengekomen is niet bekend. Er werden geen braaksporen aangetroffen.

Agenten pakken man op na vernieling

TILBURG Aan de Rijckevoortstraat in Tilburg hebben agenten vannacht om halfdrie een 44-jarige Tilburger aangehouden. De man had bij de woning van een 70-jarige man een ruit vernield met een squashracket. De politie maakt tegen de verdachte proces-verbaal op.

12 bekeuringen bij verkeerscontrole

TILBURG Agenten van het politieteam Tilburg West hebben vanmorgen een verkeerscontrole gehouden aan de Reeshofdijk. Er werden 9 bekeuringen uitgedeeld in verband met verlichtingsovertredingen. Er werd 1 bekeuring uitgedeeld in verband met het niet kunnen voldoen aan de identificatieplicht. En weggebruiker (bromfietser) ging op de bon voor het voortrekken van een fietser en een bekeuring werd uitgedeeld voor het vervoeren van het kind op een ondeugdelijke zitplaats op een bromfiets.

11 bekeuringen bij snelheidscontrole

BERKEL - ENSCHOT Aan de Enschotsebaan in deze plaats heeft de politie vanmorgen een snelheidscontrole gehouden. Er werden 11 weggebruikers bekeurd. Hoogst gemeten snelheid was 93 kilometer per uur. Er passeerden 151 weggebruikers de controlepost (lasergun)

Postbodes bestolen

TILBURG De politie heeft vandaag van twee postbodes (44 en 47 jaar oud) aangiften opgenomen in verband met de diefstallen van poststukken uit hun fietstassen. De diefstallen zijn gepleegd op twee verschillende locaties namelijk de Mantingestraat en de Middenbeemsterstraat. De poststukken die aan de Middenbeemsterstraat werden gestolen waren bestemd voor bewoners van de Meddo- en de Marlestraat. De poststukken die in de Mantingestraat werden gestolen waren bestemd voor bewoners van deze straat.

Man aangehouden voor bedreiging

TILBURG Vanmiddag rond de klok van één uur hebben agenten aan de Westermarkt i Tilburg een 33-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij wordt verdacht van de bedreiging van een 23-jarige plaatsgenoot met wie hij eerder vandaag een conflict had. Toen het slachtoffer verdere escalatie wilde voorkomen en met zijn auto wegreed, werd hij door de verdachte achtervolgd en klemgereden. De verdachte stapt vervolgens uit en bedreigt de 23-jarige met de dood. De politie heeft van het slachtoffer een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

7 bekeuringen bij bromfietscontrole

TILBURG Aan de Brucknerlaan in Tilburg heeft de politie vanmiddag een bromfietscontrole gehouden. Er werden 13 bromfietsen gecontroleerd. Er werden 7 bromfietsers bekeurd, onder andere voor te hoog vermogen van de bromfiets en geen helm dragen.

Auteur: Carel Bouman