Reizen veroorzaakt de meeste nek- en schouderklachten.

Royal health foam matrassen

Reizen veroorzaakt de meeste nek- en schouderklachten.

Uit recent onderzoek blijkt dat nek/schouder irritaties bij (lange) reizen een veel voorkomend probleem zijn.

Ruim 72% van de ondervraagden geeft aan klachten van dien aard te ondervinden tijdens en/of na een reis.

Of het nu om een auto, boot, bus, trein- of vliegreis gaat, de meeste klachten komen bij de nek en schouder voor. Ook kan men last krijgen van slechte doorbloeding bij de benen maar met een beetje beweging kan dit relatief eenvoudig voorkomen worden.

Bij nek en schouder klachten ligt dit echter anders . De nek en schouders kunnen alleen maar ontspannen als deze goed ondersteund worden. Maar zodra mensen in slaap vallen gebeuren de 'ongelukken' aldus Chris Nederhorst van Royal Health Foam. Dan komt de nek vaak in een slechte scheve houding te liggen waardoor nekklachten makkelijk kunnen ontstaan. Bij veel mensen resulteert dit in een lang aanhoudende hoofdpijn. In enkele gevallen hadden ondervraagden na een reis zelfs een nekhernia opgelopen. De passieve zithouding en de disactiviteit van alle ledematen is een enorme belasting voor het lichaam.

In een aantal onderzoeken zijn de symptomen voor de nek bestudeerd bij reizigers. Het is eenvoudig een feit dat de problemen die voor het bovenlichaam gelden ook van invloed zijn op de nek. Risico's zoals een ongemakkelijke houding, langdurig zitten worden in verband gebracht met nekklachten. Een publicatie uit 1997 van het Amerikaanse nationale instituut voor veiligheid en gezondheid , het NIOSH, gaf een samenvatting van meer dan 230 onderzoeken naar geneeskundige problemen met de bovenste ledematen. Van deze onderzoeken bevatten er 89 onderzoek van arbeidsfactoren in verband met nek- en schouderklachten. De totale kosten van nekklachten bedragen jaarlijks 1,2 miljard Euro en zijn vooral het gevolg van arbeidsverzuim en arbeidsongeschiktheid.

Het traagschuim reis-nekkussen van Royal Health Foam biedt comfort tijdens het reizen dmv temperatuur gevoelige materiaal (traagschuim, ook wel tempur schuim genoemd). Het unieke effect van traagschuim is dat het reageert op temperatuur en druk. Het wordt zacht als het warm wordt .Het kussen gebruikt uw lichaams warmte om zich naadloos aan uw lichaamsvorm aan te passen en daardoor steun op maat te geven. De ergonomische vorm voorkomt het wegzakken van het hoofd bij het in slaap vallen en past iedereen.

Per jaar ziet iedere huisarts gemiddeld veertig tot vijftig nieuwe patiënten met dergelijke klachten. Sommige huisartsen behandelen zelf, anderen verwijzen door naar de fysiotherapeut of de manueel therapeut. De behandeling van een manueel therapeut bestaat vooral uit mobilisatietechnieken. Fysiotherapeuten maken vooral gebruik van oefeningen en massage. Huisartsen schrijven vaak pijnstillers voor en geven de patiënt voorlichting en adviezen. Ook hier is voorkomen weer altijd beter dan genezen.

Voor meer informatie;
www.healthfoam.com
Royal Health Foam

070-3387010

.