Ingezonden persbericht


Persbericht 3FM Serious Request
22 december 2005

Ruim 80% van Nederlanders kent het Glazen Huis van 3FM

Tussenstand 3FM Serious Request voor Congo: ¤414.552,-

82% van alle Nederlanders kent inmiddels de drie DJ's in het Glazen Huis van 3FM. Dit is één van de conclusies uit het onderzoek Peil.nl dat Maurice de Hond continu uitvoert onder de Nederlandse bevolking. Uit het onderzoek komt verder naar voren dat 79% weet dat de actie ten bate van de kinderen in Congo is. Opvallend is verder dat 34% overweegt een donatie te doen.

Van die 34% heeft een groot deel al een donatie gedaan voor 3FM Serious Request voor Congo. Op donderdagmiddag 17.00 uur was al ¤414.552,- aan donaties binnengekomen. Het geld wordt bij elkaar gebracht door de luisteraars van 3FM die onder meer kunnen bieden op hun favoriete plaat en op speciale artikelen en concerten die worden geveild via 3FM.nl.

Hoogtepunten donderdag
Donderdag stond in het teken van het huwelijk van dat door Imca Marina werd gesloten. Het bruidspaar Elly en Thedor van der Vleuten had ¤2.720,- over om te kunnen trouwen in het Glazen Huis. Het nummer "In the End" van Linkin Park bracht op donderdag het meeste geld op, namelijk ¤1.000,-.

Vanaf maandag zijn fietsers continu bezig de afstand van Utrecht naar Congo af te leggen op hometrainers naast het Glazen Huis. Donderdagochtend werd door de Benefietsers het virtuele eindpunt Kinshasa bereikt. Daarmee haalden fietsers ¤32.678,- op. Inmiddels zijn wielerverenigingen, studenten en andere voorbijgangers begonnen aan de 6468 km lange terugweg. Vrijdag worden zijn bijgestaan door wielrenner Theo Eltink uit de Rabobank-ploeg. Eltink was afgelopen zomer de beste Nederlander in de Giro d'Italia.

Zaterdag
A.s. zaterdag 24 december wordt de actie 3FM Serious Request voor Congo afgesloten. Om 15.00 uur begint Freek de Jonge met een veiling van de inboedel van het Glazen Huis. Om 15.45 uur wordt de Gouden Druppel uitgereikt aan het bedrijf dat het meeste geld heeft opgehaald voor de actie. Om 16.00 uur komen DJ's Giel, Gerard en Wouter het huis uit. Na een optreden van Lange Frans en Baas B. volgt dan om 16.50 uur de bekendmaking van het eindbedrag.

Top Serious Request van zaterdag 24 t/m zaterdag 31 december Van zaterdag 24 december 17.00 uur tot zaterdag 31 december 16.00 uur zendt 3FM de Top Serious Request uit. Alle platen die tijdens Serious Request zijn aangevraagd worden dan nog eens gedraaid in volgorde van opbrengst. Zaterdag 31 december even voor 16.00 uur is dan de plaat te horen die deze week het meeste geld heeft opgebracht.

Met het geld willen 3FM en het Nederlandse Rode Kruis kinderen in Congo een betere toekomst geven. Het geld is bedoeld voor medische voorzieningen en voor het familieherenigingsprogramma in Congo. Tijdens 3FM Serious Request zitten 3FM DJ's Giel, Gerard en Wout in het Glazen Huis op de Neude. Hun belevenissen zijn tot zaterdag 24 december 17.00 uur, 24 uur per dag te beluisteren op 3FM en te zien via 3FM.nl, MSN en het showkanaal van Casema. 3FM Serious Request is overdag en 's nachts te volgen via Nederland 2.

Meer informatie: 3FM Communicatie. Bart de Voogd. Tel: 06 54 62 04 44. E-mail: bart.de.voogd@omroep.nl