Gemeente Spijkenisse


Subsidie voor dagje uit Stichting Multiculturele Dagverzorging

22 december 2005

Wethouder Marjolijne Lewis geeft namens de gemeente Spijkenisse de Stichting Multiculturele Dagverzorging aan de Zwanenhoek 2 een financiële bijdrage waarvan de stichting een uitstapje gaat organiseren voor de cliënten.

De Stichting Multiculturele Dagverzorging biedt dagverzorging aan 50-plussers uit Spijkenisse afkomstig uit verschillende culturen. De stichting organiseert allerlei groepsactiviteiten aan ouderen die moeilijk de deur uitkunnen voor sociale contacten of bezigheden. Het gaat daarbij vooral om sociaal-cultureel contact, aandacht, ontspanning, zinvolle dagbesteding , dagstructurering en begeleiding. Dagverzorging is ook bedoeld om mantelzorgers een of meerdere dagen per week te ontlasten.

Bijna alle activiteiten vinden plaats in het pand aan de Zwanenhoek, waardoor er onder de cliënten en hun verzorgers behoefte ontstond om ook buitenshuis gezamenlijke activiteiten te ondernemen, zoals een dagje uit.

Ouderen die gebruik willen maken van de dagverzorging, hebben een indicatiestelling nodig. Hiervoor kan gebeld worden met het Centrum Indicatiestelling Zorg, tel: (0181) 62 62 26.