Gemeente Spijkenisse


Gemeente geeft subsidie voor toegankelijke woongebouwen

22 december 2005

Als het aan het college van B&W ligt, gaat de gemeente Spijkenisse het toegankelijk maken van woongebouwen subsidiëren. Het gaat hierbij om ruimtes die door alle bewoners gebruikt worden, zoals de toegang tot het gebouw, de recreatiezaal, portalen, gangen en liften. Hoewel dit eigenlijk de verantwoordelijkheid is van de eigenaar van het gebouw, wil de gemeente door middel van de stimuleringsbijdrage toch de bewustwording en investeringsbereidheid bij deze eigenaars vergroten.

De gemeente betaalt maximaal 50% van de kosten van de benodigde aanpassingen. Het voorstel wordt in februari 2006 door de gemeenteraad behandeld.

Het beleid van de gemeente is erop gericht om zowel de openbare buitenruimte, openbare gebouwen en nu ook semi-openbare gebouwen levensloopbestendig te maken. Dit houdt in dat de ruimte niet alleen voor mensen met kinderwagens of boodschappenwagentjes toegankelijk is, maar ook voor gebruikers van rollators, rolstoelen en scootmobielen. Daarnaast worden in het kader van de Wet voorzieningen gehandicapten individuele woningaanpassingen uitgevoerd. Ook woningcorporaties zijn actief in het levensloopbestendig maken van hun woningen.