Gemeente Arnhem

Minima in Arnhem blijvend goed verzekerd met de Zorgpolis 2006 Aantrekkelijke premiekorting

Bijstandsgerechtigden en andere minima in de gemeente Arnhem zijn voortaan blijvend goed verzekerd tegen ziektekosten met de Zorgpolis 2006. Samen met Menzis zorgverzekeraar maakt de gemeente Arnhem het de minima ook komend jaar gemakkelijk met een collectieve aanvullende ziektekostenverzekering. Uit ervaringen met deze collectieve ziektekostenverzekeringen blijkt dat de minima beter gebruik maken van de noodzakelijke zorg als de vergoedingen op deze manier geregeld zijn. Daarnaast biedt de CAZ een aantrekkelijke premiekorting.

Donderdag 22 december 2005 hebben Inez Pijnenburg (wethouder Sociale Zaken) en
Henk Ramauter (directeur sales van Menzis) het contract voor de Collectieve Aanvullende Ziektekostenverzekering (CAZ) ondertekend. Deze ziektekostenverzekering is bedoeld voor mensen met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm.

Interessante premiekorting en niets voorschieten De gemeente is tevreden over de Zorgpolis 2006 die veel voordelen biedt. Wethouder Inez Pijnenburg: De collectieve ziektekostenverzekering biedt korting op de premie. Op de basisverzekering een korting van 5,1% en op de aanvullende verzekering
9%. De nieuwe Zorgpolis is een naturapolis. Deelnemers hoeven niets voor te schieten, net zoals het huidige ziekenfondspakket.

Minima kunnen meedoen
Deelname aan de verzekering staat niet alleen open voor bijstandgerechtigden. Ook overige inwoners van de gemeente kunnen deelnemen, mits het gezinsinkomen onder een bepaalde grens ligt. De gemeente stelt zelf deze inkomensgrens vast.

Voor mensen met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm, waarbij het vermogen niet hoger is dan het volgens de Wet werk en bijstand toegestane bedrag is deelname aan de CAZ gekoppeld aan de Arnhem Card. Met de Arnhem Card kan men niet alleen gebruik maken van de collectieve ziektekostenverzekering, maar ook van de door de maatschappelijke instellingen SWOA, Passade en MEE te verstrekken fiscale dienstverlening. De Arnhem Card is ook de inkomenstoets voor de categoriale regeling voor chronisch zieken en gehandicapten (CZG) en de maaltijdvoorziening.

Arnhem, 22 december 2005