Gemeente Deventer

Week 51, 22 december 2005

NIEUW CONVENANT HUISELIJK GEWELD

Leden van de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Deventer, Lochem, Olst/Wijhe en Raalte hebben gistermiddag het convenant huiselijk geweld ondertekend in het Stadhuis in Deventer. Dit convenant is erop gericht een nauwe samenwerking op het gebied van huiselijk geweld tussen de regiogemeenten. Het steunpunt huiselijk geweld dat nu alleen voor Deventer werkt, zal per 1 januari ook voor de convenantgemeenten gaan functioneren. Deventer werkt daarbij samen met participerende instellingen (politie, justitie en hulpverleningsinstellingen).

De gemeente Deventer streeft een integrale aanpak van huiselijk geweld na in samenwerking met regiogemeenten. De integrale aanpak betreft een keten van zorg- en dienstverlening gericht op preventie, voorlichting, samenwerking en probleemoplossing op het gebied van huiselijk geweld.

De gemeente Deventer ontvangt eenmalig ⬠70.000 vanuit een tijdelijke stimuleringsmaatregel van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor het instandhouden van het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld (ASHG) in Deventer. Het steunpunt is ondergebracht bij de GGD Gelre-IJssel en is in april 2005 in gebruik genomen. Hier gaan ook de gemeenten Olst/Wijhe, Raalte en Lochem gebruik van maken met ingang van 1 januari. Het steunpunt moet openstaan voor iedereen die in aanraking komt met huiselijk geweld. In geval van kindermishandeling wordt doorverwezen naar het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling.

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer heeft eerder toegezegd in februari met een integraal plan van aanpak te komen waarin het convenant onderdeel is.

Publicatiedatum: 22-12-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging donderdag 22 december 2005