Gemeente Deventer

Week 51, 22 december 2005

Met hulp van Boy Blindganger

VUURWERK VEILIG OPGERUIMD = OPGERUIMD BEGINNEN

De gemeente Deventer zorgt ervoor, samen met Cambio en Circulus, dat het nieuwe jaar veilig en opgeruimd van start gaat. De jaarlijkse vuurwerkrestactie heet niet voor niets âOpgeruimd Beginnenâ. Ook op zondag 1 januari komt Boy Blindganger de vuurwerkresten bij inwoners ophalen.

Inwoners vegen de vuurwerkresten bij elkaar tot minimaal een grote vuilniszak. Na één telefoontje haalt Cambio het op en dat gebeurt op Nieuwjaarsdag nog dezelfde dag. En anders: âs ochtends gebeld, âs middags gehaald. âs Middags gebeld, dan de volgende ochtend gehaald. De vuurwerkrestactie duurt van 1 tot en met 5 januari. Op 1 januari kunnen mensen bellen tussen 10 en 14 uur. Op de andere dagen is Cambio van 9 tot 16 uur telefonisch bereikbaar via nummer 622210.

Waarom samen opruimen?

Tussen de vuurwerkresten liggen vaak âblindgangersâ. Dat vuurwerk is nog niet ontploft en heeft een veel te korte, of helemaal geen, lont. Dat vuurwerk alsnog afsteken levert gevaar op voor handen en ogen. Een schone straat is ook een veel prettiger gezicht en nodigt uit dat zo te houden. Het beleid van de gemeente is erop gericht het straatbeeld zo schoon en opgeruimd mogelijk te maken en te houden. Daarom werkt de gemeente samen met Cambio en Circulus. Maar zonder hulp van de bewoners gaat het niet lukken.

Wie gaan er aan de slag?

Om te beginnen de bewoners. Zij vegen de vuurwerkresten bij elkaar en als er een vuilniszak vol bijeen gebracht is bellen zij Boy Blindganger die er voor zorgt dat Cambio de resten op komt halen. De beller houdt daar een pak nieuwjaarskoekjes aan over. Voor de leden van de Deventer Schoon Familie zijn er ook cambiâs waarmee schoonmaakgereedschap en andere nuttige zaken kunnen worden gekocht in de DSF-winkel.
De gemeente zet op Nieuwjaarsdag veegmachines in.

Waar aan de slag?

De bewoners vegen de eigen stoep, en misschien ook wel die van de buren. Er gaan vier âpartnerâploegen de weg op:
* in de binnenstad een veegmachine en een medewerker van Circulus
* een veegmachine van Circulus en twee medewerkers van Cambio gaan naar:


- winkelcentra Keizerslanden, Borgele en Julianastraat


- winkelcentra op de Zandweerd (Zamenhofplein, J. van den Vondellaan / C. Huygensstraat)


- winkelcentra Flora / Andriessenplein / Zwaluwenburg


- Bathmen.

De bliksemactie van zondag is het begin van het opruimen van de vuurwerkresten. Daarvoor hebben de machines en manschappen de tijd tot en met 5 januari! Dan kunnen we opgeruimd aan 2006 beginnen.

Publicatiedatum: 22-12-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging donderdag 22 december 2005