Erasmus Universiteit Rotterdam

Onderzoekschool Maatschappelijke Veiligheid opnieuw erkend

De Erkenningscommissie Onderzoekscholen (ECOS) heeft de Onderzoekschool Maatschappelijke Veiligheid (OMV) opnieuw erkend voor een periode van vijf jaar. De Erasmus Universiteit Rotterdam is penvoerder van de onderzoekschool.

De OMV verricht onderzoek op het gebied van maatschappelijke veiligheid in het algemeen, en de onderscheiden deelgebieden Grondslagen van veiligheid en sociale cohesie en Rechtshandhaving en nieuwe strategieën van misdaadbestrijding in het bijzonder. Ook onderzoeks zij de onderlinge samenhang tussen beide deelgebieden, en leidt zij onderzoekers op die zowel fundamenteel wetenschappelijk als toegepast empirisch onderzoek kunnen verrichten op het gebied van maatschappelijke veiligheid.
De Onderzoekschool Maatschappelijke Veiligheid is een samenwerkingsverband tussen de Erasmus Universiteit Rotterdam, het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving, de Universiteit Leiden, de Vrije Universiteit Amsterdam, de Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijke onderzoek TNO, het Instituut voor Onderzoek naar Leefwijzen en Verslaving in Rotterdam , het Wetenschappelijk Onderzoek en Documentatiecentrum en de Universiteit Twente.