Gemeente Geldermalsen

Bromfietscursus met korting

22 december 2005 - Gemeente subsidieert vanwege verkeersveiligheid.

Jonge bromfietsers zijn relatief vaak bij verkeersongevallen betrokken. Daarom vinden de gemeenten Geldermalsen, Culemborg, Neerijnen en Lingewaal het van belang dat jongeren die 16 worden een goede bromfietscu.rsus kunnen volgen, die bestaat uit zowel theorie- als praktijklessen. Uit onderzoek is gebleken dat jongeren die een goede bromfietsopleiding met praktijk hebben gevolgd 40% minder kans hebben om een ongeluk te krijgen. Deze bromfietscursus kan door subsidie van de gemeenten nu worden aangeboden voor 75,-- (+ 50,-- borg). De opleiding begint dinsdagavond 10 januari 2006 en wordt verzorgd door JAN-HOL verkeersschool uit Geldermalsen.

Volgens de wet mag je met je bromfiets deelnemen aan het verkeer zodra je 16 jaar oud bent en in het bezit van een bromfietscertificaat van het Centraal Bureau voor de Rijvaardigheid (CBR). Normaal gesproken zijn de kosten van alleen dit wettelijk verplichte examen en de boeken al vijftig euro. Voor een kleine meerprijs krijgt de cursist daarbij nu zes theorieavonden, een rijvaardigheidstraining op een afgesloten terrein en een eerste verkeersdeelname onder begeleiding van een ervaren instructeur. Er moet bij aanvang van de cursus, naast het cursusgeld, wel een waarborgsom van vijftig euro worden betaald, die na het volgen van alle onderdelen van de cursus terug wordt gegeven.

Alle jongeren die van 1 januari 2006 tot en met 31 maart 2006 16 jaar worden of zijn geworden krijgen een dezer dagen persoonlijk een brief thuis van de gemeente. Bij deze brief zit een aanmeldingsformulier voor de bromfietsopleiding. Jongeren die na 1 januari 2006 16 jaar worden krijgen te zijner tijd ook een brief van de gemeente. Jongeren die nog geen brief thuis hebben gekregen en wel 16 jaar zijn geworden kunnen zich telefonisch opgeven bij JAN-HOL verkeersschool, tel. (0345) 571735.