Het Nederlandse Rode Kruis

19 december 2005
10 sterren koken voor het Rode Kruis

In het Talpa-programma Het 10 sterrenrestaurant organiseren 10 volstrekt onervaren BN´ers een galadiner voor het Nederlandse Rode Kruis. Het doel: zoveel mogelijk geld inzamelen.

In een snikhete keuken en in een race tegen de klok moeten Winston Gerschtanowitz, Emile Ratelband, Estelle Gullit, Lucia Rijker en Kurt-Jan de Bruijn leren koken. Chef-kok Cas Spijkers staat dan ook voor de helse opgave om hen in no-time de fijne kneepjes van het vak te leren.

Het vuur uit de sloffen!
In de bediening staan Patty Brard, Willibrord Frequin, Humberto Tan, Faya Lourens en Linda Wagemakers. Deze BNers hebben te maken met de strenge Frans-Nederlandse culinair expert Alain Caron, die hen met harde hand het vuur uit de sloffen laat lopen.

Gastheer en gastvrouw van het 10 Sterren Restaurant zijn Gordon en Caroline Tensen. In het programma komen verschillende activiteiten van het Nederlandse Rode Kruis aan het bod. Zo is te zien hoe de 88-jarige mevrouw Govers samen met Rode Kruis-vrijwilliger Madelon een dagje gaat fietsen in de duinen. Verder vertelt Rode Kruis-ambassadeur Humberto Tan over de Mappa Mondo-huizen en werft Gordon nieuwe vrijwilligers voor het Rode Kruis.

Alles in de soep?
100 proefpersonen schuiven aan tafel om te ontdekken hoe de BNers het er van afbrengen. Zal het hen lukken om alle bestellingen op tafel te krijgen en zo ja; hoe smaakt het eten? Hoe verloopt de samenwerking tussen de keuken en de bediening en hoe staat het met de stressbestendigheid van onze sterren? Kortom: loopt alles op rolletjes of loopt alles in de soep?

Het 10 sterren restaurant wordt uitgezonden op Talpa op:
* Donderdag 22 december 22.00 uur

* Zaterdag 24 december 20.30 uur

Herhalingen:

* Zondag 1 januari 19.30 uur

* Donderdag 5 januari 21.00 uur

Meer informatie: www.talpa.tv