Gemeente Breda

Consultatie Ontwikkelingsvisie Breda 2020 afgerond

De consultatie van de Ontwikkelingsvisie is op 22 december officieel beëindigd. Gedurende zes weken was de stad uitgenodigd om deel te nemen aan discussies over de toekomst van Breda.

Het doel was om zoveel mogelijk Bredase burgers bij de consultatie te betrekken. De consultatie was gericht op verschillende doelgroepen en met inzet van diverse communicatiemiddelen.

In totaal heeft de gemeente een grote hoeveelheid reacties ontvangen. Circa 250 individuele reacties zijn binnengekomen, via het Digipanel hebben ruim 800 mensen gereageerd door het invullen van de digitale vragenlijsten. Ook de drie bijeenkomsten, die in november en december zijn georganiseerd, hebben veel informatie opgeleverd. Hoewel de bijeenkomsten vooral werden bezocht door vertegenwoordigers van belangenorganisaties, hebben zij wel intensief bijgedragen aan de discussies die zijn gevoerd. Het panel van deskundigen heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de kwaliteit van de discussie over de thema's Complete Stad, Stad in de wolken, Bereikbare stad, Gastvrije stad en Stad in Europa.

Resultaten Digipanel

Ruim 1700 Bredanaars hebben een vragenlijst ontvangen, waarvan 57% de vragenlijst helemaal heeft ingevuld. Hieruit blijkt dat de deelname aan het Digipanel hoog is geweest ondanks de abstractheid van het onderwerp. Uit de meer dan 250 inhoudelijke opmerkingen spreekt een grote betrokkenheid. Een andere conclusie is, dat de bekendheid met de Ontwikkelingsvisie redelijk goed is. Over het algemeen vinden zowel burgers als organisaties Breda een redelijk complete en duurzame stad waar het goed toeven is voor inwoners en bezoekers.

Vervolg

Alle reacties die tijdens de consultatieperiode zijn binnengekomen worden verzameld en gebundeld en zijn in januari beschikbaar. Het college van burgemeester en wethouders zal de Ontwikkelingsvisie inclusief reacties in het voorjaar ter besluitvorming voorleggen aan de raad. Naar alle waarschijnlijkheid

is het de nieuwe gemeenteraad, die de Ontwikkelingsvisie Breda 2020 zal vaststellen.

Met de vaststelling van de Ontwikkelingsvisie Breda 2020 heeft de gemeente een actueel planologisch en juridisch beleidskader voor de ruimtelijke ontwikkeling van de stad tot 2020.

Breda, 22 december 2005

Hieronder kunt u de rapportage 'Meningen van burgers en organisaties over de ontwikkelingsvisie Breda 2020' inzien/downloaden.

Meningen van burgers en organisaties over de ontwikkelingsvisie Breda 2020