AutoRai

Productie Toyota Prius begint in China

(12/22/2005)
Sichuan FAW Toyota Motor Co., Ltd. (SFTM) en FAW Group Corporation (FAW), hebben de productie van de eerste Toyota Prius op feestelijke wijze gevierd. Dit feest heeft plaatsgevonden bij SFTM Changchun Fengyue Co. (onderdeel van SFTM) in Changchun City, in de provincie Jilin, China. Deze Toyotaâs Prius zijn alleen bestemd voor de lokale markt.
Ongeveer 350 mensen woonden de feestelijkheden bij, waaronder vertegenwoordigers van de regionale en landelijke overheid, Japanse regeringsvertegenwoordigers, vertegenwoordigers van de media, FAW President Yanfeng Zhu en Vice President Yi Jin, Executive Vice President Yoshimi Inaba van TMC en President Osamu Oaki van SFTM Changchun Fengyue Co.

Tijdens de ceremonie vertelde Inaba: âAansluitend op het nieuwe beleid van China, dat erop gericht is het gebruik van hybridevoertuigen te stimuleren, worden er ook milieunormen opgesteld die aansluiten bij de normen die gehanteerd worden in Europa en de Verenigde Staten. Om zo snel mogelijk in te kunnen spelen op dit overheidsbeleid, hebben FAW en TMC gezamenlijk besloten de Prius op de Chinese markt te brengen. TMC is er trots op dat de productie van de Prius buiten Japan begonnen is en het is een grote wens van mij dat de hier in Changchun geproduceerde Prius een bijdrage zal leveren aan het grootschalige gebruik van hybridevoertuigen in China.â