AutoRai

Nieuwe Hyundai Sonata diesel debuteert in Brussel

(12/22/2005)
Hyundai wil met de Sonata 2.0 CRDi VGT voet aan vaste grond krijgen in het felbevochten segment van de zakendiesels. Het zeer compleet uitgeruste model, dat in april bij de Nederlandse dealers arriveert, wordt op de 84^e European Autoshow in Brussel voor het eerst aan het publiek getoond.

Het Salon, zoals de autoshow ook wordt genoemd, wordt van 12 tot en met 22 januari in de Heyselhallen in Brussel gehouden.

Behalve de Hyundai Sonata met dieselmotor arriveert binnenkort ook de uitvoering met een tweeliter benzinemotor. Dit model, dat vooral vanwege de uitstekende prijs en kwaliteit kopers moet verleiden, wordt in februari in Nederland verwacht. De prijzen van beide nieuwe uitvoeringen zijn nog niet bekend.

Met deze twee nieuwe motoren is de modellijn van de Hyundai Sonata compleet. De nieuwe ruime, stille en uiterst comfortabele Hyundai Sonata kwam in februari 2005 op de Nederlandse markt met een 2.4i CVVT benzinemotor van 161 pk (118 kW). Later werd het topmodel, de 3.3i V6 met 235 pk (173 kW) aan het gamma toegevoegd.

De Hyundai Sonata 2.0 CDRi VGT diesel levert 135 pk (99 kW) en wordt standaard aan een handbediende transmissie met zes versnellingen gekoppeld. Een automatische transmissie wordt als optie aangeboden. De nieuwe en zeer krachtige viercilinder heeft een koppel van 308 Nm bij
2.000 t.p.m. Een roetfilter en een katalysator zorgen ervoor dat de schadelijke uitlaatgassen tot een absoluut minimum worden beperkt.

De Hyundai Sonata 2.0 CRDi VGT wordt door de importeur gepositioneerd in het zakelijke segment als het betaalbare alternatief zonder dat moet worden ingeleverd op uitrusting, comfort en kwaliteit. Hyundai hecht grote waarde aan deze nieuwe zakendiesel. Niet voor niets wordt het model in Brussel als wereldprimeur gelanceerd. De auto staat naar verwachting in april in de Nederlandse showrooms.

De Hyundai Sonata 2.0i CVVT wordt het nieuwe instapmodel. Dit model levert 145 pk (107 kW) bij 6.000 t.p.m. en is standaard gekoppeld aan een handgeschakelde transmissie met vijf versnellingen. Een automatische transmissie wordt als optie aangeboden. Het gemiddelde verbruik met de handgeschakelde transmissie ligt op 7.8 liter per 100 kilometer. De topsnelheid van de handgeschakelde versie bedraagt 202 km/u. Voor de automaat is dat 194 km/u.