Gemeente Kollumerland

PERSBERICHT

PB 51 / 2005

Kollum / Buitenpost, 22 december 2005

Achtkarspelen en Kollumerland c.a.: collectieve aanvullende ziektekostenverzekering voor minima Gemeenten stimuleren verzekeringsniveau minima

De afdeling Sociale Zaken van de gemeente Achtkarspelen en Kollumerland c.a. zet de collectieve aanvullende ziektekostenverzekering voort. Al enkele jaren is dit een belangrijke pijler in het intergemeentelijk minimabeleid.

De Zorgverzekeringswet (Zvw) die per 1 januari 2006 wordt ingevoerd kan problemen opleveren voor minima. Verwacht wordt dat zij door de hoge premies geen aanvullende verzekering afsluiten, waardoor zij vaker beroep moeten doen op de bijzondere bijstand.
Achtkarspelen en Kollumerland c.a. bieden hun cliënten een collectieve aanvullende verzekering aan in samenwerking met De Friesland Zorgverzekeraar. De gemeenten houden op deze manier zorg betaalbaar voor hun cliënten. Tegelijkertijd neemt de druk op de bijzondere bijstand niet toe.
De cliënten met een inkomen tot 110% van het Wettelijk Minimum Loon (WML) kunnen met korting deze zogenaamde 'AV Frieso'- verzekering afsluiten.

Momenteel maakt 80% van de cliënten van beide gemeenten gebruik van een collectieve aanvullende verzekering. Ten opzicht van vorig jaar in de grens van het WML met tien procent gestegen, waardoor meer cliënten gebruik kunnen gaan maken van de 'AV Frieso'.

---