Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:
november 2005

Sittard-Geleen kerstcircusstad van Limburg
Limburg heeft haar eigen kerstcircus

Voor de eerste maal strijkt het Limburgs Kerstcircus neer in Sittard-Geleen. Vanaf 22 december kan het hooggeëerd publiek in een grote verwarmde circustent genieten van een prachtig circusspektakel voor de hele familie. Spectaculaire acrobatiek, prachtige dieren en doldwaze clowns zijn te zien in een ruim 2 uur durend familieprogramma.

Naar het circus met de hele familie! Het is een echte Nederlandse kersttraditie geworden. Limburger Erik de Jong en Rogier Schol hebben daarom het idee opgevat om een echt Limburgs Kerstcircus te organiseren midden in het hart van Limburg.

"Wij presenteren een circusprogramma van goede kwaliteit voor het hele gezin." aldus Erik de Jong. De organisatie is tevens trots enkele bijzondere circusacts voor deze eerste editie geboekt te hebben. Het kerstcircus biedt echter meer dan enkel goede artiesten. "Gezelligheid en sfeer vinden wij ook erg belangrijk. Daarom speelt tijdens de voorstelling een live-circusorkest, wordt de hele tent in kerststijl gedecoreerd en kan men in de restauratietent ook terecht voor bijvoorbeeld warme chocolademelk en glühwein. Het wordt echt een feest om naar toe te gaan en voor de medewerkers een feest om te werken." zegt Rogier Schol. Speciaal voor het Limburgs kerstcircus wordt er een grote circustent opgebouwd aan de Haspelsestraat in het centrum van Sittard-Geleen die plaats biedt aan 1.000 personen.

In een echt circus mogen dieren niet ontbreken. Het Limburgs Kerstcircus is trots dat de Duitse artiesten Lutz en Monika Freiwald met hun dieren naar Sittard-Geleen komen. Monika Freiwald rijdt een Spaanse hogeschool en presenteert een vrijheidsdressuur met kamelen en lama's. Een van de absolute toppers is het Afrika tableau, niet voor niets heeft deze act het vermaarde Circusfestival van Massy gewonnen. In het tableau laten olifanten en zebra's het publiek hun innige band met trainer Lutz Freiwald zien. Een act waarin de schoonheid van deze majestueuze dieren centraal staat. Monika Freiwald laat de kinderen, maar zeker ook de volwassen genieten van een prachtige kleindieren revue.

Uit Duitsland komt Miss Georgina. Jarenlange training is er aan vooraf gegaan om deze act op een ongekend niveau te krijgen. Georgina schittert in een prachtige gymnastische act waarbij kracht en lenigheid samenkomen.

Goede clowns zijn zeldzaam, de grote clowns die nog leven zijn hebben al een respectabele leeftijd. In onze zoektocht naar zo'n grote clown kwam de organisatie bij de familie Bento terecht. Daar stelde de grote clown Peter Bento ons voor aan zijn kleinzoon, Ronnie. Ronnie heeft net als zijn beroemde opa de lach in zijn bloed zitten; hij heeft de gave om bij jong en oud een glimlach of schaterlach te veroorzaken. Peter Bento is trots dat zijn kleinzoon de clownstraditie van de familie voortzet, wij zijn trots deze jonge telg uit de clownsdynastie aan het Limburgse publiek te kunnen presenteren.

Wat is een circus zonder spanning en sensatie? Het Duo Blazing Blades neemt beide termen wellicht iets te serieus. Elke voorstelling wagen zij hun leven tijdens hun act met messenwerpen en kruisboogschieten. Een act waarbij moed, concentratie en uiterste precisie van levensbelang zijn.

Het duo Kastello speelt ook elke voorstelling met hun leven. Zij presenteren een huiveringwekkend trapeze nummer onder de nok van de grote circustent. De vrouwelijke partner presenteert ook nog een geweldige act aan het verticale koord.

Direct uit Belarus komt de Group of Risks. Deze artiesten beheersen diverse acrobatische sprongen en salto's welke zij uitvoeren vanaf de Russische barre. Ze zouden eigenlijk naar Frankrijk gaan, maar op het laatste moment wist de directie van het Limburgs Kerstcircus hen over te halen om af te reizen naar Limburg. Deze act schitterde eerder in diverse circussen door heel Europa.

Het programma wordt begeleid door een 6 man sterk showorkest onder de leiding van Serhiy Yaroshenko. Alle artiesten nemen natuurlijk afscheid van het hooggeëerd publiek in een grand Finale

Het Limburgs Kerstcircus is vanaf donderdag 22 december tot en met 8 januari te in het hartje van Sittard-Geleen. Kijk voor aanvangstijden en voorverkoopadressen op onze website www.limburgskerstcircus.nl of reserveer uw kaarten telefonisch via telefoonnummer 06-51 24 00 96.