Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting


Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting

Kerstwandeling ten bate van nieuwe website NCFS

10-12-2005
Op donderdag 22 december organiseert het Pleincollege Bisschop Bekkers in Eindhoven een speciale kerstwandeling van 10 kilometer. Leerlingen en personeelsleden laten zich per kilometer voor deze wandeling sponsoren en de opbrengst komt ten goede aan de NCFS. De opbrengst is speciaal bedoeld om een bijdrage te leveren aan het websiteproject voor jongeren.

Nieuwe website
De NCFS werkt al enkele maanden i.s.m. KPMG CT aan een nieuwe website. Nog dit jaar zal deze online gaan. Daarmee is een eerste fase afgerond. Het hele project bestaat uit twee fases. Tijdens het eerste deel wordt een nieuwe website ontworpen op basis van de bestaande inhoud. De website krijgt daarbij een geheel nieuw uiterlijk en wordt voorzien van een gloednieuwe onderliggende techniek.

Tijdens de tweede fase medio 2006 worden nieuwe functionaliteiten voor de website ontwikkeld en toegevoegd. Dat kan dan ook, omdat de nieuwe website op een eigentijdse technische ondergrond is gebouwd. De nieuwe functionaliteiten zullen mede geïnspireerd worden op de recente maatregelen tot segregatie van CF-patiënten. Samen met een gebruikersgroep (bestaande uit patiënten, ouders en buitenstaanders) zal bekeken worden welke nieuwe mogelijkheden de website moeten verrijken. Gedacht wordt aan communicatiemogelijkheden waarmee patiënten makkelijker met elkaar in contact kunnen komen. Het geld van de sponsorwandeling van het Pleincollege Bisschop Bekkers in Eindhoven zal ten bate komen van deze nieuwe contactmogelijkheden voor patiënten via de nieuwe website van de NCFS.

© NCFS, Dr. A. Schweitzerweg 3, 3744 MG Baarn telefoon 035 - 64 79 257, fax 035 - 64 79 489, e-mail info@ncfs.nl

De NCFS is in het bezit van het CBF-keur