Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Utrecht, 14 december 2005

Eerlijk Shoppen Event

Jongeren kopen duurzame kerstcadeautjes

Duurzaam shoppen is hip, maar hoe doe je dat? Jongeren die dat willen weten, kunnen op 22 december terecht bij het Eerlijk Shoppen Event in Amsterdam! De Nationale Jeugdraad maakt op die dag van De Balie the place to be voor eerlijke kerstcadeautjes. Eerlijk shoppen doe je door producten te kopen die zijn gemaakt met respect voor mens, dier, en milieu. De Jeugdraad wil jongeren met het Eerlijk Shoppen Event laten zien hoe makkelijk trendy én verantwoord winkelen kan zijn.

Het Eerlijk Shoppen Event vindt plaats in De Balie van 14.00 tot 17.00 uur. Tijdens dit event presenteren diverse bedrijven hun producten. YOI showt haar nieuwste collectie hiphonest fashion. Rag Bag verkoopt trendy tassen van gerecycled plastic. Dr. Hauschka toont een uitgebreide collectie dierproefvrije cosmetica en verwent bezoekers met een gratis gezichtsbehandeling. En Shakie s Fresh Fruit Shakes laat bezoekers proeven van hun biologische vruchtensappen. Naast bedrijven van biologische en fair trade producten is ook een aantal goede doelen aanwezig. Amnesty International bijvoorbeeld verkoopt merchandise. De opbrengst wordt gebruikt om haar projecten te ondersteunen.

Actieve bezoekers aan het Eerlijk Shoppen Event komen ook aan hun trekken. Zij kunnen deelnemen aan een workshop over duurzaam toerisme. Of Natasja van den Berg (auteur van Praktisch Idealisme en de 'Fairshopping gids') het hemd van het lijf vragen. Zij is een expert op het gebied van duurzaam shoppen en praktisch idealisme.

Het Eerlijk Shoppen Event is een initiatief van de Nationale Jeugdraad en vindt plaats in de De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10 te Amsterdam. De toegang is gratis. De Jeugdraad wil jongeren tijdens het event kennis laten maken met bedrijven en organisaties die rekening houden met mensen, dieren, en het milieu. Zo komen jongeren te weten wat zij zélf kunnen doen aan duurzaamheid.

Kijk ook op www.jeugdraad.nl/eerlijkshoppen

Noot voor redactie,