Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

AMSTERDAM, 16 december 2005

Wethouder Aarts bevestigt samenwerking

toren De StadsHeer in Tilburg

AMSTERDAM - Donderdag 22 december bevestigt mevrouw C.J.M. Aarts-Engbers, wethouder ruimtelijke ordening van de gemeente Tilburg, officieel de samenwerking tussen Amvest, BAM Vastgoed BV en VGZ-IZA Groep bij de realisatie van toren De StadsHeer. Deze 101 meter hoge toren wordt een opvallend landmark in het centrum van Tilburg.

De StadsHeer is gesitueerd in het centrum van Tilburg, aan de Spoorlaan naast het kantoor van de VGZ-IZA Groep. De toren bestaat uit zes verdiepingen kantoren en de vijfentwintig etages daarboven bevatten 85 luxe huur- en koopappartementen. De huurwoningen hebben een oppervlakte van circa 75 m2 tot 145 m2 en de koopwoningen hebben een oppervlakte van circa 80 m2 tot 200 m2. Alle woningen zijn luxe afgewerkt en van alle comfort voorzien. Huurders kunnen tevens gebruik maken van de gemaks-, comfort- en zorgdiensten van het Amvest WoonPlusPunt.

De verhuur en verkoop van de appartementen is in handen gegeven van Meeùs Makelaars Tilburg en Van de Water Makelaardij Tilburg. Zij starten binnenkort met de verhuur. De kantoren worden volledig afgenomen door VGZ-IZA Groep.

Architect van de Stadsheer is EGM Architecten uit Dordrecht. Opdrachtgever is BAM Vastgoed BV. De aannemer is BAM Woningbouw. Amvest, vastgoedonderneming op het gebied van wonen, neemt de huurwoningen op in haar beleggingsportefeuille. Het investeringsvolume van Amvest bedraagt circa 22 miljoen euro.

De StadsHeer wordt volgens planning in het voorjaar 2007 opgeleverd.


---

Noot voor de redactie,