Gemeente Haarlem


20 december 2005

Gemeente Haarlem, het college van burgemeester en wethouders

Persuitnodiging


Start bouw Nieuwe Vide op het Nieuwe Energieterrein


Donderdag 22 december start in Haarlem de verbouwing van het voormalige Administratiekantoor op het Nieuwe Energieterrein. In dit industriële erfgoed wordt het Collectief van Kunstenaars, Nieuwe Vide geherhuisvest. Het wordt een cultureel bedrijfsverzamelgebouw met een tentoonstellingruimte dat op initiatief van kunstenaars is ontstaan. De verbouwing van de Nieuwe Vide is een belangrijke stap in de ontwikkeling van het creatief en cultureel bedrijvencentrum op het Nieuwe Energieterrein in de Waarderpolder.

De verbouwing van het voormalige Administratiekantoor door projectontwikkelaar Maeyveld is mogelijk gemaakt dankzij de subsidie van 1,4 miljoen euro door de Provincie Noord-Holland. Aan de verleende subsidie zijn enkele eisen gesteld. Zo moet naast de verbouwing van het oude Administratiekantoor, ook een ander industrieel monument (De Oerkap) dat eveneens tot Nieuwe Energie behoort worden aangepakt. En moet er een sociaal werkgelegenheidsprogramma door de Gemeente opgezet worden op het Nieuwe Energieterrein. De activiteiten zullen de komende jaren plaatsvinden.

Programma donderdag 22 december:

15.00 Ontvangst en speech Jan Heeremans (Directeur ontwikkeling Maeyveld) en wethouder Berny Martini van Economische Zaken (Gemeente Haarlem)
30. Ondertekening subsidieovereenkomst door Maeyveld en de gemeente Haarlem
15.45 Start bouw Nieuwe Vide in het bijzijn van afgevaardigden van de Provincie Noord - Holland, Gemeente Haarlem, Nieuwe Vide en Maeyveld. Er vindt binnen een ludieke handeling plaats.
16.00 Afsluiting en borrel