3 e persbericht van woensdag 21 december 2005

Eindhoven, 21-12-2005 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie zoekt getuigen van mishandeling

Op De Regent is woensdag tussen 19.30 en 19.45 uur een 23-jarige vrouw uit Eindhoven zonder enige aanleiding mishandeld. De vrouw liep onder het gebouw van "de Witte Dame" door toen ze een tik op haar schouder voelde. Toen de vrouw zich omdraaide werd zij tegen haar hoofd geslagen. Hierdoor viel de vrouw, waarop zij nog eens werd geduwd. De vrouw raakte in paniek en begon te schreeuwen. De dader is vervolgens weggerend. Het slachtoffer liep verwondingen op aan haar hand, hoofd en heup. Zij stelt zich onder doktersbehandeling. Op het tijdstip van de mishandeling waren diverse mensen op straat. De politie verzoekt getuigen van het gebeurde om contact op te nemen via 0900-8844.

Eindhoven: Man aangehouden na mishandeling vrouw

In zijn woning in Woensel Zuid is woensdag rond 16.30 uur een man van 32 jaar aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding zijn vrouw in hun woning mishandeld hebben. De vrouw werd geslagen en de man probeerde haar met een schaar te steken. Het slachtoffer liep verwondingen aan haar armen en bovenlichaam op. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Twaalf hardrijders op de bon

Op de Willem de Rijkelaan zijn woensdag tussen 13.15 en 16.45 uur 750 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden twaalf automobilisten harder dan de toegestane maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 79 km/u.

Eindhoven: Twee tassen uit auto gestolen

Op de Veldmaarschalk Montgomerylaan werden woensdag rond 17.15 uur twee tassen uit de auto van een 74-jarige vrouw uit Eindhoven gestolen. De vrouw opende haar auto en zette haar tassen in het voertuig. Op het moment dat ze wilde instappen werd het portier aan de kant van de bijrijder geopend door een onbekende man. Deze griste twee tassen uit de auto en ging er op de fiets vandoor. In de tassen zaten onder meer een rijbewijs, een paspoort, een portemonnee met 80 euro en kerstcadeautjes.

Helmond: Man met gestolen fiets aangehouden

Op de Deltaweg is woensdag rond 17.30 uur een 23-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De politie zag hem een fiets, die eerder op de dag was weggenomen vanaf de Deltaweg, meenemen. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Vrouw van tas beroofd

Op de Kerkweg is woensdag rond 18.45 uur een 66-jarige vrouw uit Oirschot van haar handtas beroofd. De vrouw liep over de eerdergenoemde straat toen een onbekende man op een fiets haar tas van haar arm rukte en wegfietste. In de tas zaten onder meer een portemonnee, een rijbewijs en een bril.

Sterksel: Insluiper neemt geld en bankpasjes weg

Een insluiper in een bedrijf aan de Pastoor P Thijssenlaan heeft woensdagmiddag kans gezien om een portefeuille met een paar duizend euro weg te nemen. Ook werden een rijbewijs en twee bankpasjes gestolen. Aan de achterzijde van het pand zat een deur niet op slot.