Politie Friesland

Aanrijdingen regio Friesland, 22-12-2005

Makkum: brommobiel te water en bestuurder overleden
Woensdag omstreeks 10.00 uur is een brommobiel te water geraakt op de Vallaat. De bestuurder, een 70-jarige inwoner uit Baaium wilde de brommobiel inparkeren op een parkeerplaats en reed over de ijzeren stootrand voor de gracht. Bij hem in zat een 65-jarige inwoonster van Baaium. De brommobiel raakte te water en de beide personen zijn door omstanders uit het voertuig gehaald. Beiden zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Om 11.30 uur is de 70-jarige man aan zijn verwondingen overleden.

Joure: aanrijding tussen fiets en auto
Een 71-jarige fietser uit Joure reed op woensdag omstreeks 17.40 uur over de Harddraversweg. Volgens getuigen slingerde de man over de weg en reed hij tussen autos door. Een 30-jarige automobilist uit Terkaple zag de fietser naderen en stopte nagenoeg. Toen de fietser ter hoogte van de auto reed, botste hij tegen de voorzijde van de auto en kwam ten val. Voor de auto bleef de man liggen. Hij is met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek met hoofdletsel. Hoe ernstig het lestel is moet nog onderzocht worden.

Leeuwarden: eenzijdige aanrijding en rijden onder invloed Een 45-jarige automobiliste uit Leeuwarden reed met een te hoge snelheid door de bocht op de Grovestins op woensdag omstreeks 20.50 uur. Zij kwam tegen een boom tot stilstand. De bestuurster had gedronken en op het bureau blies zij 785 ug/l, goed voor een rijverbod van 9 uur. Haar rijbewijs is in beslag genomen.