HEC en Erasmus Academie sluiten een overeenkomst

Het expertise centrum

22 december 2005

PERSBERICHT

Het Expertise Centrum (HEC) en Erasmus Academie sluiten een overeenkomst

Den Haag - Woensdag 21 december hebbeb HEC en Erasmus Academie een overeenkomst gesloten voor de opleiding van het nieuwe traineeprogramma, speciaal ontwikkeld voor de sociale zekerheidsector.

Vijftien talentvolle academici starten op 27 januari 2006 met dit twee jaar durende traineeprogramma. Gedurende deze twee jaar volgen zij een dag in de week de opleiding tot Master of Public Information Management. Deze opleiding is gericht op het informatiemanagement binnen de publieke sector. Prof. Dr. Victor Bekkers, hoogleraar bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit, is de academic director van de opleiding. Docenten van de Erasmus Universiteit, van HEC en uit de sociale zekerheid zullen de colleges verzorgen.

Tevens werken de trainees vier dagen in de week aan verschillende projecten op het gebied beleid, uitvoering en ICT bij drie verschillende spelers in de sociale zekerheid.

Het Expertise Centrum is een onafhankelijke stichting met 50 adviseurs gericht op de publieke sector. HEC is gespecialiseerd in vraagstukken van bestuur en ICT. HEC geeft contra-expertises en adviezen over ICT-organisaties en projecten. Ook stelt het interim- en projectmanagers ter beschikking en voorziet het in gespecialiseerde trainingen voor geselecteerde cliëntengroepen.

Erasmus Academie voorziet als centrum voor permanente educatie in behoefte aan kennis. Erasmus Academie verzorgt, in nauwe samenwerking met de faculteiten van de Erasmus Universiteit Rotterdam, een breed scala aan gespecialiseerde postacademische opleidingen die zich kenmerken door een duidelijke link naar de praktijk, gecombineerd met een hoog kennisniveau. Bijscholing, omscholing, het opfrissen van kennis en oriëntatie op nieuwe vakgebieden dragen bij aan economische, sociale en persoonlijke ontwikkeling.


- Einde bericht-