KLM

05/061

KLM AIRCARES ONDERSTEUNT SAVE A CHILD'S HEART

AMSTELVEEN, 22 december 2005 - Vanaf 1 januari 2006 steunt KLM AirCares de organisatie Save a Child's Heart in Israël (http://www.saveachildsheart.com). Deze organisatie, die kinderen met hartafwijkingen operaties en aanvullende medische hulp biedt, werkt letterlijk grensoverschrijdend: een op de drie patiëntjes komt uit Palestijns gebied. Daarnaast komen de kinderen uit twintig ontwikkelingslanden, waaronder Irak, Ethiopië en Tanzania. De organisatie werkt met zeventig vrijwilligers en helpt jaarlijks zo'n tweehonderd hartpatiëntjes met acute hartoperaties. Daarnaast zorgen deze vrijwilligers voor begeleiding, sociale en psychologische hulp en training van medisch personeel uit landen waar de patiëntjes vandaan komen.

In aanvulling op een startdonatie van 10.000 euro en de reguliere promotie en ondersteuning van fondsenwerving, is de KLM een campagne gestart, waarbij bezoekers aan de KLM website (http://www.klmholidaywishes.com/nl) een kerstkaart kunnen downloaden en naar familie of vrienden sturen. KLM doneert voor iedere verstuurde kerstwens 10 Flying Blue-mijlen aan Save a Child's Heart. Rond Valentijnsdag zal KLM een vergelijkbare promotiecampagne voor de Israëlische organisatie voeren.

KLM AirCares (www.aircares.nl) is het charitatieve programma van de KLM, waarbij de maatschappij ieder kwartaal een internationale organisatie steunt, die zich bezighoudt met structurele hulpverlening aan kinderen in achterstandssituaties. De KLM doet dat door middel van eigen donaties en het via alle tot haar beschikking staande kanalen stimuleren van donaties in de vorm van geld of Flying Blue-mijlen door klanten en eigen medewerkers. De hulporganisaties kunnen de Flying Blue-mijlen benutten voor hun eigen reisbehoeftes.

Save a Child's Heart wordt in Nederland ondersteund door KidsRights, (http://www.kidsrights.info), ICCO (http://www.icco.nl) en Wilde Ganzen (http://www.wildeganzen.nl). Deze drie organisaties zullen de geldelijke donaties van KLM AirCares verdrievoudigen.



KLM