Time : 3:35:09 PM
Date : Thursday, December 22, 2005
Sender Name: Indaver

INDAVER EN VAN GANSEWINKEL SLUITEN MEERJARIG VERWERKINGCONTRACT MET EEN WAARDE VAN 100 MILJOEN ¤

Indaver en Van Gansewinkel hebben een meerjarige overeenkomst gesloten voor de jaarlijkse verwerking van 100 000 ton brandbare industriële afvalstoffen op de installaties van Indaver. De totale contractwaarde van de overeenkomst bedraagt 100 miljoen euro over de volgende 10 jaar. Indaver en Van Gansewinkel zetten daarmee hun strategische samenwerking verder die ze in 2002 zijn aangegaan. Indaver verkrijgt met dit contract de mogelijkheid om haar installaties optimaal te benutten. Van Gansewinkel van haar kant verwerft de zekerheid dat zij de afvalstoffen,door haar opgehaald, gegarandeerd kan laten verwerken aan een voorspelbare prijs.

Dit contract bewijst de complementariteit van de beide bedrijven en past volledig in de strategische positionering die beide bedrijven hebben ingenomen. De resultaten bewijzen trouwens dat dit voor beide bedrijven de juiste keuze was. Van Gansewinkel is een sterke logistieke en integrale dienstverlener voor het beheren van afvalstoffen. Indaver is een sterke industriële dienstverlener voor het beheren van afvalstoffen met de nadruk op het uitbaten van hoogtechnologische installaties. Door de strategische overeenkomst van 2002 legden beide bedrijven de nadruk op een verdere ontwikkeling binnen hun eigen specialisatie, eerder dan op een verdere verticale groei van het eigen bedrijf.

Grote bedrijven huren steeds meer externe specialisten in om bepaalde taken binnen het bedrijf over te nemen, zo ook voor het afvalbeheer. De contractor wordt verondersteld om dankzij specialisatie en schaaleffect de uitbesteedde taken beter en beterkoop te kunnen uitvoeren. Om hier op te kunnen inspelen, hebben Indaver en Van Gansewinkel in 2002 een strategische samenwerking opgezet. Indaver en Van Gansewinkel kunnen instaan voor oplossingen voor deelfacetten van het afvalbeheer of, indien de klanten dit wensen, voor een totaal oplossing via integraal afvalbeheer.

Beide bedrijven hebben een duidelijke focus. Voor industriële klanten waar de nadruk op gevaarlijk afval ligt, is Indaver de belangrijkste gesprekspartner. Voor bedrijven, zowel grote organisaties als de typische Vlaamse KMO-bedrijven, waar het logistiek aspect overheerst, is Van Gansewinkel de belangrijkste gesprekspartner. Indaver doet bij haar dienstverlening aan haar klanten in eerste instantie een beroep doen op de uitgebreide logistiek van Van Gansewinkel. Enkel voor moeilijk te transporteren specifieke gevaarlijke afvalstoffen bouwt Indaver zijn eigen logistiek verder uit. Van Gansewinkel op zijn beurt levert afvalstoffen bij voorkeur aan bij de
verwerkingsinstallaties van Indaver of de installaties waarmee Indaver samenwerkingscontracten mee heeft. Ook de vele kleinere locale ophalers verspreid over het Vlaamse land krijgen door deze overeenkomst de mogelijkheid om op een competitieve wijze aan te kunnen leveren op onze installaties te Beveren: Van Gansewinkel stelt daartoe zijn overslaginfrastructuur ter beschikking.

INFO:
Jos Artois, communicatie manager Indaver, jos.artois@indaver.be, 015 288040
Marc Ruis, manager corporate communicatie Van Gansewinkel, marc.ruis@vangansewinkel.com, 00 31 40 29 444 55

URL: (None)
Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations: (None)

Link to Press Release - NL