Ingezonden persbericht


Alexandra Straus in managementteam van Pleon Amsterdam

Amsterdam, 22 december 2005 - Pleon, Europa's grootste communicatieadviesbureau, heeft Alexandra Straus (45) benoemd tot lid van het managementteam en manager marketingcommunicatie en creatie.

Alexandra Straus heeft communicatieadviseur en -manager ruim 20 jaar ervaring in het communicatievak en is afkomstig van NykampNyboer Huisstijlmanagement. Daarvoor werkte zij o.a. bij Yacht, Origin Nederland en NIA TNO. Ook werkte zij enkele jaren in de Verenigde Staten bij The Gothard Group in Miami en Strategic Directions International in Los Angeles.

Over de voortzetting van haar loopbaan bij Pleon zegt Alexandra Straus: "Pleon benadert communicatievraagstukken vanuit een overzicht op alle communicatiedisciplines in combinatie met kennis van en ervaring met politieke en commerciële internationale vraagstukken. Juist omdat we alles in huis hebben, kunnen we middelenonafhankelijk adviseren met binnen marketingcommunicatie een zware creatieve component. Daarom zien wij traditionele reclamebureaus niet als onze concurrent. Onze ambitie is om het meest creatieve communicatieadviesbureau van Nederland te worden."

Over Pleon
Pleon is een Europees communicatieadviesbureau met 680 medewerkers en 23 vestigingen in negen Europese landen. Het bureau ontstond in 2004 uit een fusie tussen Schoep & Van der Toorn / Brodeur Worldwide en het Duitse ECC Kothes Klewes. In de overige Europese landen en in de Verenigde Staten, Latijns-Amerika en Azië wordt Pleon onder meer vertegenwoordigd door partners uit het Brodeur-netwerk. Met Europese specialisten op het gebied van pr, public affairs, corporate communications, marketing, change management, risk management en design helpt Pleon organisaties bij het realiseren van groei en draagvlak. Binnen de Omnicom-groep maakt Pleon deel uit van BBDO Europe.

Pleon heeft kantoren in: Amsterdam, Berlijn, Bonn, Brussel, Boedapest, Dresden, Düsseldorf, Frankfurt, Genua, Graz, Hamburg, Klagenfurt, Leipzig, Linz, Londen, Madrid, Milaan, München, Parijs, Rome, Salzburg, Stuttgart en Wenen.