Ingezonden persbericht


Persbericht

22 december 2005

NetApp Nederland zet in op groei

~ Nieuw Europees hoofdkantoor in Schiphol-Rijk~

Network Appliance maakt een sterke groei door in Nederland. In minder dan vijf jaar tijd groeide het personeelsbestand met zo n 65 procent. De verwachting is dat deze toename zich in 2006 zal voortzetten. Om de groei op te vangen, betrekt NetApp deze maand een nieuw pand in Schiphol-Rijk. Het kantoor in Hoofddorp is te klein geworden voor het bedrijf, dat er in mei 2001 zijn intrek nam. Momenteel heeft NetApp zo n 200 medewerkers in Nederland.

De Nederlandse vestiging is het Europese hoofdkantoor van Network Appliance en heeft daarmee ook een representatieve functie. Het kantoor beschikt over een volledig uitgerust datacenter en demolab.

NetApp Nederland tekende in het afgelopen jaar een aantal nieuwe klanten op, waaronder Centraal Broekhuis, Elvia Verzekeringen, Essent, Fortis, ING, Menzis en Miele, en versterkte zijn relaties met bestaande klanten als Debitel, KPN en TPG Post. We hebben lokaal een heel sterk verkoopkanaal opgebouwd en werken samen met partners als Symantec, Oracle en SAP , zegt Bert van der Zande, Regional Director Benelux van Network Appliance. De groei die we doormaken, is boven verwachting.

We werken al vijf jaar samen met NetApp in Nederland , zegt Peter Boonstra van Canon Europe NV EICT. En dat bevalt erg goed. Onze opslaginfrastructuur is stabiel en schaalbaar. Bovendien is de service van hoog niveau.

Onlangs maakte NetApp wereldwijd een winstgroei van 29 procent bekend over zijn tweede fiscale kwartaal van 2006. Network Appliance bleef tijdens dit kwartaal marktleider in iSCSI en marktleider op het gebied van capaciteit in NAS en verkocht meer FC SAN-systemen dan andere opslagleveranciers. Ook rondde het bedrijf de overname van Decru af, expert in storagebeveiliging. Eerder dit jaar sloot NetApp een strategische OEM-samenwerking met IBM.

(290 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Network Appliance
Network Appliance is marktleider in geïntegreerde storage-oplossingen voor data-intensieve bedrijfsomgevingen. Sinds de oprichting in 1992 levert Network Appliance eersteklas technologie, producten en partners om datamanagement te vereenvoudigen. Informatie over de oplossingen en diensten van Network Appliance is beschikbaar op www.netapp.com .

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Maud Geerbex van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: 040-235 46 00 Fax: 040-235 46 01 E-mail: maudg@lewispr.com www.lewispr.com

Voor meer informatie over NetApp kunt u contact opnemen met Bianca van Dulst, NetApp: Tel: 023-567 96 89 Fax: 023-567 96 73 E-mail: bianca@netapp.com

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com