Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 22 december 2006

Bruggenbouwer brengt partijen dichter bij elkaar

In september is de heer M. de Vries zijn werkzaamheden als bruggenbouwer binnenstadsprojecten gestart. Hij speelt een belangrijke rol bij het versterken van het economisch functioneren van Alkmaar-Centrum en bij vervullen bij het verwezenlijken van de doelstellingen van het detailhandelsbeleid.

Vandaag is een belangrijke stap in dit proces gezet met de ondertekening van een intentieverklaring tussen gemeente en verschillende belangenverenigingen van ondernemers in het centrum. Dat gebeurde tijdens een feestelijke gebeurtenis in de Raadzaal van het Stadhuis. Namens de gemeente Alkmaar ondertekend wethouder Victor Kloos, die onder meer verantwoordelijk is voor het centrummanagement in Alkmaar.

Het detailhandelsbeleid is er op gericht om de positie van Alkmaar als koopcentrum te versterken en leegstand te voorkomen. Om dit te bereiken moet aan een aantal randvoorwaarden worden voldaan, waaronder: een duidelijke interne winkelstructuur in het centrum (dus de binnenstad en Overstad tezamen), een goede bereikbaarheid en voldoende parkeergelegenheid, een aantrekkelijk, leefbaar en veilig stadscentrum en een goede samenwerking tussen de gemeente en het bedrijfsleven. Een vijfde randvoorwaarde is de promotie van Alkmaar als winkelstad.

De bruggenbouwer binnenstadprojecten werkt toe naar een convenant waarin concrete acties voor gemeente en bedrijfsleven staan om bovenstaand doel te bereiken.

De intentieverklaring is een eerste stap in dit proces. Met de intentieverklaring wordt duidelijk over welke onderwerpen we nader afspraken gaan maken en volgens welk tijdspad.

Gedempte Nieuwesloot boven aan de lijst

Kloos: "Eén van de eerste aandachtsgebieden die op onze verlanglijst staan is het upgraden van de Gedempte Nieuwesloot. Samen met de ondernemers(verenigingen) gaan we kijken hoe we deze winkelstraat in het Alkmaarse Centrum qua uitstraling en inrichting een duw in de rug kunnen geven. Hiermee kunnen we de verbinding tussen Overstad en de historische binnenstad verder versterken. En daar willen we in 2006 mee beginnen", aldus wethouder Kloos



Gemeente Alkmaar