Time : 5:41:52 PM
Date : Thursday, December 22, 2005
Sender Name: FAVV-AFSCA

FAVV: uit de handel name van alle rauw-melkse producten geproduceerd door het bedrijf REAUX-FROMAGERIE DU VAL D'AY

Dinsdag lichtte het Voedselagentschap via een persbericht de consumenten in betreffende het uit de handel nemen van sommige kaassoorten en boter van de merken REO, REAUX, LAITERIE VAL D'AY, LE GASLONDE. Deze producten dragen het veterinair identificatienummer F 50.267.01 en werden uit de handel genomen wegens mogelijke aanwezigheid van de bacterie E. coli O26.

Volgend op nieuwe informatie uit Frankrijk dienen nu alle rauw-melkse kazen en rauw-melkse boter geproduceerd door het bedrijf REAUX-FROMAGERIE DU VAL D'AY, nr F 50.267.01 uit de handel genomen te worden, ongeacht de merknaam.

Het Voedselagentschap herhaalt in dit verband zijn raad om deze producten niet te consumeren en terug te brengen naar de verdeler. Voedselvergiftigingen veroorzaakt door deze bacterie worden gekenmerkt door een maag-darmontsteking met eventueel koorts en bloedingen als complicatie. Personen die verdachte symptomen vertonen na eventueel dergelijke producten gegeten te hebben worden verzocht dit te melden aan hun huisarts.

Alle nieuwe informatie over deze zaak zal onmiddellijk door het Voedselagentschap medegedeeld worden.

contactpersoon voor de nederlandstalige pers: pascal houbaert 0475 20 66 73
contactpersoon voor de franstalige pers: pierre cassart 0477 69 35 65

URL: http://www.favv.be Picture: (None)
Attachments: (None)

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR