Nedschroef Holding NV

Overname Nedschroef in Duitsland en start handelsvestiging in China.

Koninklijke Nedschroef Holding N.V. (bevestigingsmiddelen, machines en gereedschappen) te Helmond heeft een overeenkomst gesloten voor overname per 1 januari 2006 van de activa van het gespecialiseerde productiebedrijf van bevestigingsmiddelen Gloerfeld GmbH te Lüdenscheid.
De transactie wordt geëffectueerd tegen betaling in contanten. De overnameprijs zal niet bekend worden gemaakt. Nedschroef verwacht dat deze overname geen wezenlijke positieve invloed op de resultaten van 2006 zal hebben.

Nedschroef streeft ernaar om haar positie bij de automotive industrie en haar toeleveranciers te versterken en haar marktaandeel te vergroten. In dit strategische kader past de overname van de activa van Gloerfeld.

Gloerfeld behaalde in 2004 een omzet van 8,9 miljoen. Hiervan werd circa 2,5 miljoen gerealiseerd met Nedschroef. Voor de Nedschroef-groep zal de overname resulteren in een omzettoename van circa 6,5 miljoen per jaar.

Gloerfeld produceert complementaire niche bevestigingsproducten voor de toeleveranciers van de automotive industrie. Het personeel (ca. 50 medewerkers) en de activa zullen worden geïntegreerd in Nedschroef Plettenberg GmbH. Het onroerend goed zal niet worden overgenomen.

Recent heeft Nedschroef in Zheijang (regio Shanghai) China een handelsmaatschappij met de naam Nedschroef Fasteners Trading (Jiashan) Co., Ltd. opgericht. Het bedrijf richt zich - aanvankelijk met drie medewerkers - op de toelevering van bevestigingsmiddelen aan de 'transplants' van de Europese automotive merken in China. De verwachting is dat pas vanaf 2007 een omzetbijdrage voor de groep zal worden gerealiseerd.

De jaarresultaten over 2005 van Koninklijke Nedschroef Holding N.V. zullen op 16 maart 2006 bekend worden gemaakt.

Koninklijke Nedschroef Holding N.V.
Raad van Bestuur

Helmond, 22 december 2005

Voor nadere informatie:
Drs. W.C. Mezger
Telefoon: 0492 548556