Ingezonden persbericht


donderdag 22 december 2005

----------
Deze week (week 51-52) in FEM Business (dubbelnummer:

Outlook 2006: het wordt een mooi jaar
In het dubbeldikke kerst- en oud-en-nieuw nummer een vooruitblik op komend jaar, met interviews, trends en voorspellingen.

Nout Wellink: 3 procent groei in 2006
De president van De Nederlandsche Bank is optimistischer geworden. "Als het herstel echt inzet, kan de groei volgend jaar ook 3 procent zijn", zegt hij. Er zijn diverse gunstige voortekenen, volgens Wellink. Over inflatie en olieprijs maakt hij zich minder zorgen.

Anders Moberg gaat beleggers plezieren
In 2006 gaat Ahold beleggers echt weer wat bieden, belooft topman Moberg. De beloofde omzetgroei van 5 procent, het rendement van 14 procent, het wordt echt haalbaar. "We hebben nu veel extra kosten gemaakt die onze cijfers beinvloeden." Ahold kan, volgens Moberg, weer zijn eigen lot bepalen. Wie moet in 2006 opstappen?
De jaarlijkse inventarisatie van topmannen die zullen moeten gaan omzien naar een nieuwe uitdaging. Elk jaar slaagt FEM Busines er weer in een hoog scoringspercentage te halen met deze voorspelling. Dit jaar o.a. genomineerd: Harry Bruijniks (Laurus), Peter Bakker TNT) en Theo Bouwman (PCM).

Kapitaal op jacht: wie wordt overgenomen?
Het geld brandt in zakken van bedrijven die flink gesaneerd en weer gespaard hebben. En dan is er de opkomst van private equity. Een inventarisatie van wie gaat kopen, en wie gekochjt gaat worden.

Plus o.a.:

- Alarm! Tekort topmanagers dreigt.

- HR-managers verzuipen in regeldrukte

- Onzeker beursjaar 2006

- Waarom iedereen in een SUV moet gaan rijden

- Succesagenda 2006: daar moet u bijzijn

meer informatie: Mike Ackermans 06 51 81 38 81

De business weekly FEM Business ordent wekelijks de relevant zakelijke, economische en financiële informatie. Naast het feitelijke nieuws ook oorzaken en gevolgen, achtergronden, heldere analyses en scherpe commentaren. De redactie schrijft over bedrijven, markten, sectoren en de mensen die erover beslissen. Deskundig en onafhankelijk. Naast het weekblad is er een goed bezochte website waarop de vaste abonnees toegang hebben tot het elektronische archief van FEM Business. Tevens verschijnt dagelijks FEM Business Update, de gratis dagelijkse E-nieuwsservice van FEM Business.

Meer informatie: 020 - 515 98 52 / 06-51813881