Ingezonden persbericht


DEELAKKOORD CAO VOOR PUBLIEKE OMROEP

De delegaties van werkgevers van de publieke omroep en vakbonden hebben op woensdag 21 december 2005 een deelakkoord bereikt over de gewenste modernisering van de CAO 2005. De CAO voor het omroeppersoneel geldt voor alle landelijke omroepverenigingen en omroepen zonder leden, voor de regionale omroepen en voor de Wereldomroep. Het onderhandelingsresultaat moet nog goedgekeurd worden door de achterbannen van de partijen.

Zowel werkgevers als bonden zijn verheugd over het bereikte resultaat. "We hebben op cruciale onderdelen van de CAO nu een akkoord. Daarmee is de basis gelegd voor de noodzakelijke modernisering en vereenvoudiging van de CAO", aldus de voorzitter van de werkgeversdelegatie Frans Maréchal. Marc Visch, delegatieleider van de betrokken vakbonden NVJ, De Unie, CNV en FNV Kiem beaamt dit: "Gegeven de huidige, moeilijke context waarbinnen de publieke omroep opereert, is een CAO die ruimte biedt aan maatwerk en flexibiliteit onontkoombaar. Het nu bereikte akkoord biedt meer dan voorheen de mogelijkheid te anticiperen op toekomstige ontwikkelingen."

Twee weken geleden hadden de regionale omroepen de CAO opgezegd, omdat de door de omroepen ingestelde deadline dreigde te worden gepasseerd. Nu dit resultaat is behaald, sluiten de regionale omroepen zich weer aan en trekken de opzegging in. Het overleg wordt in 2006 voortgezet. Openstaande punten zijn onder meer de beloningsaspecten.


---- --