Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 22 december

* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN
OUD CHARLOIS/ PENDRECHT - Politiepersoneel van het district Zuid heeft woensdagmiddag en -avond een actie preventief fouilleren gehouden in het aangewezen veiligheidsrisicogebeid Oud Charlois en Pendrecht.
Tussen drie uur en half twaalf werden 800 mensen op straat gefouilleerd, werden 87 auto's gecontroleerd en 20 mensen in horecagelegenheid gefouilleerd. Er zijn 11 mensen aangehouden waarvan 4 op grond van de Wet Wapens en Munitie. In beslag genomen zijn 11 steekwapens en één slagwapen.


* VERDACHTE MET TWEE VUURWAPENS AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - De politie van het district Rotterdam-West heeft woensdagavond een 39-jarige man uit Keulen aangehouden en twee vuurwapens in beslag genomen. Hij wordt verdacht van illegaal wapenbezit.
Omstreeks half twaalf kwam bij de politie informatie binnen dat er in een woning aan de Jagthuisstraat een man met een vuurwapen zou zitten. Politiemensen en een Arrestatieteam werden ingezet, maar de verdachte kwam zelf de woning uit en gaf zich over aan de politie. Hij werd aangehouden en vertelde dat er twee vuurwapens in het huis lagen. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.
Bij zoeking in de woning vond men twee automatische vuurwapens en munitie. De recherche van het district Rotterdam-West stelt een nader onderzoek in.