Greenpeace lanceert eerste videoblog

Milieuorganisatie start met programma "TV with a bite!" op internet

22 december 2005

Marcia presenteert Greenpeace.TV, tv with a bite!

Amsterdam, Nederland -- Via haar eigen online televisiekanaal lanceert Greenpeace Nederland vandaag haar eerste videoblog. Greenpeace is de eerste milieuorganisatie met een eigen online-uitzending. In maandelijkse afleveringen wordt aandacht besteed aan nationale en internationale milieuonderwerpen. Op deze manier wordt de kijker op een eenvoudige, snelle en informele manier op de hoogte gebracht van acties en ontwikkelingen bij Greenpeace. Via www.greenpeace.tv is het videoblog online te bekijken.

"Mensen ooggetuige maken van misstanden rond het milieu is een van onze basisprincipes", zegt webmaster Emile Poelman van Greenpeace Nederland. Met dit nieuwe format maken we de kijker ook deelnemer". In de maandelijkse uitzendingen neemt "TV with a bite!" kijkers mee op expedities, krijgen ze een kijkje achter de schermen en kunnen ze actief deelnemen aan nationale en internationale Greenpeace-acties. Bij cyberacties kunnen kijkers meteen reageren.

Greenpeace experimenteert wereldwijd met diverse vormen van on-line TV. Zo kan je via iTunes een abonnement nemen op Greenpeace-video's (vodcasts). Ook verschijnen regelmatig videoreportages vanaf het Greenpeace-schip de Esperanza, dat voor dit doel onlangs met een permanente satellietverbinding werd uitgerust.

"Greenpeace probeert op deze manier jongeren, voor wie internet medium nummer 1 is, te bereiken", zegt Poelman. "Indrukwekkende en schokkende beelden brengen mensen veel eerder in beweging dan alleen tekst. En dat is precies wat deze geteisterde aarde nodig heeft". Digitale televisie en IPTV (televisie via internet) zijn enorm in opkomst, Greenpeace grijpt dit soort ontwikkelingen met beide handen aan".

De elektronische nieuwsbrief news@greenpeace.nlbevat een online TV-gids, waarin te zien is wanneer nieuwe afleveringen van "TV with a bite!" en andere programma's online zijn. Mensen kunnen zich gratis opgeven om deze e-zine in hun mailbox te ontvangen.Greenpeace is een onafhankelijke, wereldwijde milieuorganisatie die wordt vertegenwoordigd in meer dan 40 landen. De organisatie wordt in Nederland gesteund door ongeveer 580.000 donateurs. Greenpeace voert actie tegen klimaatverandering, nucleaire energie, giftige stoffen, het kappen van oerbossen en het verdwijnen van biodiversiteit op land en zee.

Contact informatie


---

André van der Vlugt, persvoorlichting Greenpeace Nederland 020-5249588 of 06-25031015