Ingezonden persbericht

Groot korenfestival in De Giraf
voor slachtoffers Tsunami

EMMEN - In De Giraf in Emmen wordt op zondagavond 9 januari het groots opgezet korenfestival Koren voor Azië gehouden. De complete opbrengst is bestemd voor de slachtoffers van de Tsunami in Azië. Aan het Koren voor Azië-festival nemen zeven shantykoren en één piratenkoor uit Drenthe belangeloos deel.
Initiatiefnemers zijn piratenkoor De Stormvogels en Ondernemersvereniging Emmen Vlinderstad. Woordvoerder Gerrit Reinderink vertelt dat het idee is ontstaan tijdens de afsluiting van het jubileumjaar van De Stormvogels.
"De zaal in Parc Sandur zat vorig weekeinde bomvol. De opbrengst, 700 euro, hebben we bestemd voor de slachtoffers en overgemaakt op Giro 555. Meteen kwam ook het idee om meer te doen voor de slachtoffers van deze verschrikkelijke ramp."
De Giraf bleek bereid het initiatief te ondersteunen en stelt, zo zegt Reinderink, alle faciliteiten beschikbaar. Koren voor Azië vindt plaats in twee zalen van De Giraf. Het festival begint om 20.00 uur. De entreeprijs is minimaal vijf euro. Meer betalen is, zo zegt Reinderink, geen probleem.



Ingezonden persbericht