Gemeente Tilburg

23-12-2005
Stimulans Centrum Buitenlandse Vrouwen voor integratie en participatie Intermediairs voor inzetbanen 2006

De gemeente Tilburg heeft besloten het Centrum Buitenlandse Vrouwen (CBV) vanuit het programma Allemaal Tilburgers een subsidie te geven van 31.209,-

Wethouder Gon Mevis: Met dit geld gaat het CBV taalontmoetingen voor allochtone vrouwen in de wijken opzetten. Het doel van deze ontmoetingen is het doorbreken van het sociaal isolement van allochtone vrouwen. Voor deze ontmoetingen worden autochtone vrouwen gezocht die het leuk vinden om met allochtone vrouwen uit hun wijk allerlei activiteiten te doen. Het oefenen en spreken van de Nederlandse taal is daarbij het belangrijke uitgangspunt. Intermediairs van het CBV begeleiden de duo's die deelnemen aan de bijeenkomsten.

Inzetbanen
Daarnaast geeft de gemeente aan het CBV ook een subsidie van 50.000,- voor de begeleiding van inzetbanen in 2006. Een aantal deelnemers van de taalontmoetingen zal zich mogelijk inzetten als vrijwilliger bij een organisatie in de wijk. Wethouder Mevis: De inzetbanen richten zich op bijstandsgerechtigden die geen perspectief (meer) hebben op betaald werk. Het gaat om vrijwilligersactiviteiten die worden uitgevoerd met behoud van uitkering. Naast persoonlijke doelstellingen richten de inzetbanen zich op het versterken van onder meer de wijkfunctie en sociale steun.