Gemeente Son en Breugel


Sfeervolle lampionnenoptocht bij opening kerststal

De kerststal in het hertenkamp aan de Dommelpas in Son en Breugel gaat weer open. Burgemeester Gaillard zal de opening verrichten als de stoet van de lampionnenoptocht de kerststal bereikt. Dat zal omstreeks 19.15 uur zijn op vrijdag 23 december aanstaande.

Kinderen, ouders en belangstellenden, met hun lampionnen, worden verzocht te verzamelen op het kerkplein bij de St. Genovevakerk in Breugel. De tocht start om 19.00 uur. Via de Beemdstraat en de Doormanlaan lopen zij naar het hertenkamp. In het dierenverblijf van het hertenkamp is de kerststal ingericht. De optocht wordt georganiseerd door de werkgroep Kerststal Son en Breugel.

Levende kerststal
Hoog in de verlichte stal bewaakt een engel de overige beelden die in stijlvolle kleren zijn gestoken. In deze levende kerststal houden de ezel en een aantal schapen geduldig de wacht. Sfeervol kerstmuziek en verlichting maken dit serene tafereeltje compleet en zeer de moeite waard te bezoeken. De stal is vanaf 23 december tot en met 6 januari 2006 elke dag te bezichtigen vanaf 9.30 uur tot 18.00 uur. De andere bewoners van het hertenkamp, zoals de herten, de kippen, duiven, kalkoenen, geiten, schapen, ezels, lama en de pauwhaan zijn zeker ook een bezoekje waard.

De kerststal van Son en Breugel is opgenomen in de kerststallenroute 2005 van de VVV. Het boekje is vanaf begin december te koop bij de VVVs in de regio.