Gemeente Amsterdam

Tentoonstelling Henri Cartier-Bresson - A Retrospective

8 december 2005
---
Tamara Van Rompay

De tentoonstelling A Retrospective van Henri Cartier Besson is van 23 december tot en met 2 april 2006 te zien in het FOAM Fotogafiemuseum.

De belangrijkste en invloedrijkste fotograaf van de twintigste eeuw. Zo wordt de Fransman Henri Cartier-Bresson (1908-2004) algemeen beschouwd. De overzichtstentoonstelling 'Henri Cartier-Bresson - A Retrospective' in Foam toont een uniek portret van de man die getuige was van alle belangrijke politieke, economische en artistieke veranderingen van de afgelopen honderd jaar.

Henri Cartier-Bresson

Reis door het leven

Het oeuvre van Cartier-Bresson is uiterst divers en de kwaliteit van zijn beelden is hoog. Aan de hand van ongepubliceerde foto's, teksten, tekeningen en films, gemaakt door hem zelf en door andere filmmakers, kijkt u terug op zijn rijke oeuvre.

De tentoonstelling is opgezet als een reis door het leven van Cartier-Bresson. Zo krijgt u inzicht in wat hem aantrok en beïnvloedde op bepaalde momenten in zijn leven. Verder ziet u hoe sommige foto's oorspronkelijk gebruikt werden en in de loop der jaren uitgroeiden tot iconen van de 20e eeuw.

Locatie Henri Cartier -Bresson in 1935

Stichting Fotografiemuseum Amsterdam (FOAM) Keizersgracht 609 Telefoonnummer 020 - 55216500

FOAM is een museum voor fotografie. Grootschalige tentoonstellingen worden regelmatig afgewisseld met kleine exposities. FOAM documenteert en stimuleert de ontwikkeling van fotografie.