Gemeente Wageningen

Diedenweg vrijdag 23 december weer open

Volgens planning wordt vrijdag 23 december de Diedenweg in Wageningen weer opengesteld voor verkeer. Maandag 19 december a.s. plaatst wethouder Jochem Borgesius om 15.15 uur het laatste verkeersbord op de Diedenweg.

De weg maakt deel uit van de hoofdverkeersroute in Wageningen en is de afgelopen maanden gereconstrueerd. Er is een aantal belangrijke punten aangepast:


· Aanleg van een rood betonnen fietspad. Beton is beter bestand tegen opdrukkende wortels van de aanwezige bomen dan asfalt. Daarnaast is er minder onderhoud nodig en gaat het langer mee dan asfalt. Gekozen is voor 'tillrood' aangezien aan de aan de andere kant het fietspad wordt voorzien van een rode deklaag van asfalt. Hierdoor wordt het comfoor voor de fietsers hoger.

· Afkoppelen van de kolken door middel van IT buizen. Hierdoor gaat er minder water naar de zuivering gaat. Dit is beter voor het milieu, gaat verdroging tegen en is bovendien kostenbesparend.

· Aanleg van geluidsreducerende deklaag (asfaltlaag). Wegens het toenemen van de verkeersdrukte neemt ook het geluid toe met gevolg dat er geluidsoverlast is. Dit asfalt gaat dat tegen.