Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Groningen, 19 december 2005

Arjen Robben en Dr. Denker in actie voor SOS AZIE

SOS AZIE start samen met Arjen Robben een kerstactie op www.speurders.nl

Op 23 december start SOS AZIE een kerstactie samen met Arjen Robben. Op speurders.nl kunnen liefhebbers bieden op exclusieve artikelen die belangeloos ter beschikking zijn gesteld door ambassadeur Arjen Robben, topvoetballer van Chelsea en het Nederlands Elftal. Met de opbrengst wordt gebouwd aan een nieuw SOS-kinderdorp in Medan, Indonesië. Dit dorp biedt onderdak aan verweesde kinderen, slachtoffers van de tsunami in Azië; met kerst een jaar geleden. De hoogste bieder wint. De actie loopt tot en met 6 januari 2006, 16.00 uur.

SOS AZIE is de langlopende actie van Dagblad van het Noorden. In het afgelopen jaar hebben al vele particulieren en bedrijven al een bijdrage geleverd. Niet alleen bij de start een jaar geleden, maar ook bijvoorbeeld bij de kunstveiling.

Arjen Robben stelt voor de verkoop ruim dertig artikelen beschikbaar. Onder meer gesigneerde shirts van Chelsea en Oranje en zijn voetbalschoenen. Klapper is een 'meet and greet' met Arjen Robben in Londen, inclusief verblijf en bezoek aan een wedstrijd van Chelsea.

Ook deelnemers aan de populaire kerstpuzzel Dr. Denker van Dagblad van het Noorden kunnen hun bijdrage leveren. Met het bijplakken van minimaal een euro aan postzegels maken zij met hun inzending kans op extra prijzen. Meer informatie hierover in de krant en op www.dvhn.nl

De activiteiten van SOS AZIE zijn ondergebracht in de Stichting Het Noorden voor Azië, teneinde te waarborgen dat activiteiten gescheiden blijven van Hazewinkel Pers, uitgever van Dagblad van het Noorden.

EINDE BERICHT

Voor nadere informatie en toelichting kunt u terecht bij: Holger Bakker, hoofd In- en Externe Communicatie
T 050-584 4101

www.dvhn.nl/sosazie

---- --